kaip tu jautiesi

Kaip jautiesi?

Šiandien kalbėsime apie labai svarbią temą: kaip jaučiatės. Mūsų psichinė ir emocinė sveikata yra esminė mūsų gerovei ir gyvenimo kokybei. Labai svarbu, kad mes žinotume, kaip atpažinti ir išreikšti savo jausmus, visada ieškoti pusiausvyros ir laimės.

Svarbu atpažinti ir išreikšti savo jausmus

Pripažinti ir išreikšti savo jausmus yra labai svarbu mūsų asmeniniam tobulėjimui ir sveikų santykių užmezgimui. Kai neigiame ar slopiname savo emocijas, galime patirti neigiamų padarinių, tokių kaip stresas, nerimas ir net sveikatos problemos.

Svarbu atsiminti, kad visi turime teisę jausti ir išreikšti savo emocijas. Neturėtume jaustis sugniuždyta ar kalti dėl liūdno, pikto, laimingo ar bet kokio kito jausmo. Kiekviena emocija turi savo svarbą ir padeda mums geriau suprasti save ir mus supantį pasaulį.

Kaip nustatyti savo jausmus

Mūsų jausmų nustatymas ir pavadinimas gali būti iššūkis daugeliui žmonių. Kasdienio gyvenimo skubėjimas ir visuomenės reikalavimai dažnai verčia mus ignoruoti savo emocijas. Tačiau labai svarbu, kad mes susisiektume su savo jausmais, kad galėtume su jais elgtis sveikai.

Patarimas identifikuoti jūsų jausmus yra rezervuoti savo dienos laiką, kad galėtumėte žinoti apie save. Tai gali būti meditacija, rašyti dienoraštyje ar tiesiog sustoti kelias minutes, kad apmąstytumėte, kaip jaučiatės. Atkreipkite dėmesį į fizinius ir emocinius pojūčius, atsirandančius tam tikrose situacijose, ir bandykite nustatyti, kas yra už jų.

sveikai išreikšti savo jausmus

Kai nustatysite savo jausmus, svarbu juos sveikai išreikšti. Tai reiškia, kad reikia rasti tinkamų būdų pranešti tai, ką jaučiate, per pokalbį su draugu, šeimos nariu ar net sveikatos priežiūros specialistu.

Be to, svarbu atsiminti, kad kiekvienas asmuo turi savo būdą išreikšti savo jausmus. Kai kurie žmonės mieliau kalba apie tai, ką jaučia, o kiti mieliau rašo, dažo, šoka ar treniruoja sportą. Svarbu rasti būdą, kuris jums tinka ir padėtų jaustis geriau.

  1. Kalbėkitės su kuo nors patikimu
  2. Rašykite dienoraštyje
  3. Praktikos fizinė veikla
  4. Jei reikia, kreipkitės į profesionalią pagalbą



  5. Savo jausmų išreiškimo pranašumai




    Padidėjęs savęs –Aielesumas


    santykių tobulinimas


    streso ir nerimo sumažinimas


    skatina savęs žinias


    sveikai išreikšti savo jausmus yra svarbus žingsnis link jūsų emocinės gerovės. Atminkite, kad esate ne vienas ir kad yra žmonių, norinčių jums padėti. Nebijokite, kai reikia, ieškoti palaikymo.

    Išvada

    Rūpinimasis mūsų psichine ir emocine sveikata yra būtina visam ir laimingam gyvenimui. Svarbus šio proceso žingsnis yra pripažinimas ir išreiškimas. Nebijokite susisiekti su savo emocijomis ir prireikus ieškoti palaikymo. Atminkite, kad esate svarbus ir nusipelnėte būti laimingi.

    Nuorodos

    1. https://www.psychologytody.com/us/blog/emotional-fitness/201103/10-ways-ingwist-your-teoing
    2. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-deps/stress-sympts/art-20050987
    3. https://www.healthline.com/health/mental-health/expressing-emotions
Scroll to Top