Kaip krūtis viduje

Kaip krūtis yra viduje

krūtis yra liauka, esanti moters kūne, atsakingoje už pieno gamybą žindymo metu. Jį sudaro skirtingos struktūros, kurios veikia kartu, kad atliktų šią gyvybiškai svarbią kūdikių mitybos funkciją.

krūties struktūra

krūtis susidaro liaukiniu audiniu, riebaliniu audiniu (riebalais) ir jungiamuoju audiniu. Jis yra padalintas į vilkus, kurie yra pieną gaminančių liaukų, ir laktiferio kanalų, kurie yra kanalai, kurie pieną neša į spenelį.

Vilkų interjere yra alveolių, mažų ertmių, kuriose pieno gamyba atsiranda. „Alveoli“ dengia sekrecinės ląstelės, kurios gamina pieną ir kaupia iki žindymo.

krūties operacija

Kai moteris yra nėščia, hormonai stimuliuoja pieno liaukas ir pieno gamybą. Po gimdymo kūdikio išsiurbimas spenelyje stimuliuoja oksitocino hormono išsiskyrimą, dėl kurio alveolės susitraukia ir išleidžia pieną per laktivalių latakus iki spenelio.

Svarbu pabrėžti, kad krūtis keičiasi per visą moters gyvenimą, pavyzdžiui, brendimo, nėštumo ir menopauzės metu. Šie hormoniniai pokyčiai gali paveikti krūties struktūrą ir funkcionavimą.

savęs tyrinėjimo ir mamografijos svarba

Krūties savęs tyrimas yra svarbi praktika ankstyvam galimų pokyčių aptikimui, pavyzdžiui, mazgeliams ar sekrecijoms. Moterims rekomenduojama kas mėnesį atlikti savarankiškai, geriausia po menstruacinio laikotarpio.

Be to, mamografija yra vaizdo tyrimas, leidžiantis nustatyti galimus krūties pokyčius, tokius kaip navikai. Nurodoma, kad 40 metų moterys kasmet atlieka mamografiją kaip prevencijos formą ir ankstyvą krūties vėžio diagnozę.

Išvada

krūtis yra sudėtinga ir pagrindinė liauka kūdikių žindymui ir mitybai. Svarbu žinoti jos struktūrą ir operaciją, norint suprasti prevencinės priežiūros ir egzaminų, tokių kaip savęs tyrimas ir mamografija, svarbą.

Svarbu, kad moterys žinotų apie savo krūtų sveikatą ir reguliariai siektų medicininės, taip užtikrinančios sveiką gyvenimą ir užkirsdamos kelią galioms komplikacijoms.

Scroll to Top