Kaip yra 3 mėnesių kūdikio vizija

Kaip 3 mėnesių kūdikio vizija?

Pirmieji kūdikio gyvenimo mėnesiai pilna atradimų ir vystymosi. Regėjimas yra vienas iš pojūčių, kuris šiame etape greitai vystosi. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime, kas yra 3 mėnesių kūdikio požiūris ir ko tėvai gali tikėtis šiame lemiamame vizualinio vystymosi etape.

Vizualinis vystymasis pirmaisiais mėnesiais

Gimdamas kūdikiai turi labai ribotą vaizdą. Jie mato neryškų ir sunku sutelkti dėmesį į tolimus objektus. Tačiau laikui bėgant regėjimas pradeda vystytis ir tapti aiškesni.

Būdami 3 mėnesių kūdikiai jau gali aiškiau pamatyti ir turėti arčiau suaugusiųjų vaizdą. Jie gali sutelkti objektus maždaug nuo 20 iki 30 centimetrų atstumu, o tai sutampa su atstumu tarp kūdikio veido ir motinos veido žindymo metu.

Spalvų ir figūrų suvokimas

Be to, kad galima sutelkti dėmesį į objektus, 3 mėnesiai kūdikiai taip pat pradeda aiškiau suvokti spalvas ir formomis. Jie sugeba atskirti pirmines spalvas, tokias kaip raudona, mėlyna ir geltona spalva, ir nori žiūrėti į objektus su ryškiomis ir kontrastingomis spalvomis.

Kalbant apie formas, kūdikiai pradeda atpažinti labiau apibrėžtus kontūrus ir kraštus. Jie gali sudominti objektus su paprastais raštais, tokiais kaip juostelės ar rutuliai

vaizdinė stimuliacija

Svarbu anksti skatinti kūdikio regėjimą skatinti sveiką vystymąsi. Kai kurie regos stimuliacijos metodai apima:

  1. Naudokite spalvingus žaislus su skirtingomis tekstūromis;
  2. Padėkite kūdikį į skirtingas pozicijas, kad jis galėtų ištirti aplinką;
  3. Bendrauti su kūdikiu per veidrodinius žaidimus;
  4. Rodyti knygas su paprastais ir kontrastingais vaizdais;
  5. Pateikite lauko akimirkas, kad kūdikis galėtų stebėti gamtą.
  6. Visada prisimeni gerbti kūdikio ribas ir neperkrauti jo intensyviais vaizdiniais dirgikliais.

    Išvada

    Nuolat vystosi 3 mėnesių kūdikio regėjimas. Šiame etape jie jau gali sutelkti objektus netoliese esančiu atstumu ir aiškiau suvokti spalvas ir formomis. Skatinti kūdikio regėjimą anksti yra labai svarbu skatinti sveiką regos vystymąsi. Todėl pasinaudokite proga bendrauti su savo kūdikiu, pasiūlyti tinkamus vaizdinius dirgiklius ir atidžiai sekite šią nuostabią vaizdinių atradimų kelionę.

Scroll to Top