Kaip Kalėdos švenčiamos JAV

Kaip švenčiamos Kalėdos JAV

Kalėdos yra viena svarbiausių ir garsių vakarėlių JAV. Turėdami įvairių religinių ir kultūrinių tradicijų, amerikiečiai turi savo unikalius būdus švęsti šią ypatingą pasimatymą.

šventinės dekoracijos

Kaip ir daugelyje kitų šalių, amerikiečiai per Kalėdas mėgsta papuošti savo namus ir gatves. Kalėdų eglutės yra sumontuotos ir dekoruotos spalvotais žibintais, rutuliais, lankais ir kitais papuošalais. Be to, daugelis šeimų savo namus puošia girliandomis, išorinėmis šviesomis ir Kalėdų senelio figūromis.

Namų, papuoštų Kalėdoms, vaizdas JAV

religinės tradicijos

Amerikiečiams, kurie seka krikščionišką religiją, Kalėdos yra Jėzaus Kristaus gimimo šventė. Kūčių vakarą daugelis bažnyčių rengia specialias mišias, žinomas kaip „Vidurnakčio mišios“ (Vidurnakčio mišios), kur tikintieji susirenka dainuoti giesmes ir klausytis pamokslų, susijusių su Jėzaus gimimu.

dovanų mainai

Dovanų mainai yra labai svarbi tradicija per Kalėdas. Šeimos paprastai susitinka Kalėdų rytą, kad atidarytų dovanas, kurios naktį buvo dedamos po medžiu. Vaikai tiki, kad šias dovanas atnešė Kalėdų Senelis, legendinis veikėjas, nusileidžiantis kaminui ir dovanodamas dovanas geroviškiems vaikams.

šventinis valgis

Kalėdas JAV pasižymi šventiniu šeimos maistu. Tradicinis pagrindinis patiekalas yra kepta kalakutiena, lydima spanguolių padažo, bulvių košės, daržovių ir moliūgų pyrago. Kiekviena šeima gali turėti savo mėgstamų variantų ir patiekalų, tačiau idėja yra susirinkti prie stalo, kad pasidalytų skaniu patiekalu ir švęsti kalėdinę dvasią.

įvykiai ir sustojimai

Kalėdų sezono metu daugelis JAV miestų rengia specialius renginius ir temines stoteles. Garsus pavyzdys yra „Macy“ Padėkos dienos paradas, kuris vyksta Niujorke ir žymi oficialų kalėdinių švenčių pradžią. Be to, daugelis miestų savo gatves puošia šviesomis ir rengia kalėdines festivalius, kur žmonės gali mėgautis muzika, šokiais, maistu ir linksmybėmis.

juodas penktadienis

Nors tai nėra išskirtinai kalėdinė tradicija, Juodasis penktadienis yra svarbus įvykis, įvykęs kitą dieną po Padėkos dienos JAV. Jis žinomas kaip judriausia metų apsipirkimo diena, turinti nuolaidas ir akcijas fizinėse ir internetinėse parduotuvėse. Daugelis žmonių pasinaudoja proga nusipirkti kalėdinių dovanų mažesnėmis kainomis.

Vaizdas, kuriame gyvena žmonės, perkantys Juodąjį penktadienį JAV

Išvada

Kalėdos JAV yra džiaugsmo, šeimos sąjungos ir šventės laikas. Turėdami savo tradicijas ir papročius, amerikiečiai randa unikalių būdų švęsti šią ypatingą pasimatymą. Nesvarbu, ar dekoruoti savo namus, keisti dovanas, dalyvauti šventiniuose renginiuose ar mėgautis skaniu patiekalu, visoje šalyje yra kalėdinė dvasia.

Scroll to Top