Kaip atliekama inkstų skaičiavimo operacija

Kaip yra inkstų skaičiavimo operacija

Inkstų skaičiavimo operacija, dar vadinama litotripsija, yra medicininė procedūra, naudojama inkstų akmenims pašalinti. Šie akmenys, žinomi kaip inkstų akmenys, gali sukelti intensyvų skausmą ir diskomfortą, taip pat kliudyti šlapimo srautui.

Inkstų skaičiavimo chirurgijos tipai

Yra įvairių inkstų skaičiavimo chirurgijos rūšių, o procedūros pasirinkimas priklauso nuo akmenų dydžio, vietos ir sudėties. Kai kurie dažniausiai pasitaikantys metodai yra šie:

  1. ekstrakorporinė litotripsija šoko bangomis (Leoc) : Šioje procedūroje šoko bangos nukreiptos į inkstų akmenis, suskaidant juos į mažesnius gabalus, kuriuos galima natūraliai pašalinti šlapimu.
  2. Perkutaninė chirurgija : Šioje procedūroje per odą į inkstą įkišamas mažas vamzdelis, leidžiantis gydytojui pašalinti akmenis naudojant specialius instrumentus.
  3. ureteroskopija : Šioje procedūroje šlaplė į šlapimtakį įkišamas plonas ir lankstus vamzdis, leidžiantis gydytojui vizualizuoti ir pašalinti akmenis naudojant mažus instrumentus.
  4. ko tikėtis atliekant operaciją

    Inkstų skaičiavimo operacija paprastai atliekama atliekant bendrą ar vietinę nejautrą, atsižvelgiant į procedūros tipą. Operacijos metu gydytojas naudos specializuotą įrangą uolienoms pašalinti iš inkstų.

    Po operacijos įprasta jausti tam tikrą diskomfortą ir skausmą apatinėje nugaros dalyje. Gydytojas gali skirti vaistų, kad palengvintų skausmą, ir rekomenduoti poilsį bei tinkamą hidrataciją, kad padėtų atsigauti.

    rizika ir komplikacijos

    Nors inkstų skaičiavimo operacija laikoma saugia, kaip ir bet kokia medicininė procedūra, yra tam tikros galimo rizikos ir komplikacijų. Kai kurios iš šių rizikų yra infekcija, kraujavimas, gretimi organai ir naujų inkstų akmenų susidarymas.

    inkstų akmenų prevencija

    Norint išvengti inkstų akmenų susidarymo, svarbu priimti sveikus įpročius, tokius kaip gerti daug vandens, vengti per didelio druskos ir oksalato maisto, išlaikyti subalansuotą mitybą ir reguliariai elgtis.

    Be to, būtina atlikti įprastus testus ir reguliariai pasitarti su gydytoju, kad būtų galima stebėti inkstų sveikatą ir anksti nustatyti bet kokią problemą.

    Apibendrinant, inkstų skaičiavimo operacija yra veiksminga inkstų akmenų pašalinimo procedūra. Tačiau svarbu pasirinkti prevencines priemones, kad būtų išvengta šių akmenų susidarymo ir atnaujintų inkstų sveikatą.

Scroll to Top