Kaip atliekama varikozės venų operacija

Kaip atliekama varikozės venų operacija?

Varikozės venų chirurgija, dar žinoma kaip flekseromija ar safenektomija, yra medicininė procedūra, atliekama venų varikozės venoms gydyti, kurios yra išsiplėtusios ir kankinančios venos, kurios gali sukelti diskomfortą ir estetines problemas.

varikozės venų chirurgijos tipai

Yra įvairių chirurginių metodų varikozės venoms gydyti, o tinkamiausio metodo pasirinkimas priklauso nuo venų sutrikimo laipsnio ir kiekvieno paciento individualių savybių. Kai kurie pagrindiniai varikozinių venų tipai apima:

  • ambulatorinė flebektomija: yra minimaliai invazinė procedūra, kurioje ant odos atliekamos nedideli pjūviai, kad būtų pašalintos varikozinės venos.
  • skleroterapija: susideda iš sklerozės įpurškimo į paveiktas venas, sukeliančias jos obstrukciją ir vėlesnį išnykimą.
  • intraveninis lazeris: naudoja lazerį, kad uždarytų varikozės venas, nereikia pjūvio.
  • Liga ir abstinencijos chirurgija: apima safenų venų sujungimą ir pašalinimą, kurios daugiausia lemia varikozės venų atsiradimą.

chirurginė procedūra

Varikozės venų operacija paprastai atliekama atliekant vietinę ar regioninę anesteziją, o pacientas gali būti išleistas tą pačią dieną ar kitą dieną, atsižvelgiant į procedūros mastą.

Po anestezijos chirurgas daro mažus odos pjūvius, kad pasiektų varikozės venas. Tada venos yra sujungtos, supjaustytos ir pašalinamos per šiuos pjūvius. Kai kuriais atvejais būtina atlikti pastarąsias iš venų, kurios daugiausia yra atsakingi už varikozės venų atsiradimą.

Pašalinus paveiktas venas, pjūviai uždaromi chirurginiais taškais ar klijais. Įprasta naudoti kompresines kojines po operacijos, kad padėtų atsigauti ir išvengti komplikacijų.

pooperacinis ir atkūrimas

Varikozinės venų pooperacinė operacija paprastai apima santykinį poilsį, suspaudimo kojinių naudojimą, pjūvių priežiūrą ir reguliariai stebint medicininę situaciją. Svarbu laikytis visų medicinos gairių, kad būtų užtikrintas tinkamas atsigavimas.

Kai kuriais atvejais gali prireikti fizinės terapijos sesijų arba vartoti vaistus, kad būtų palengvintos diskomforto ir pagreitintų gijimą. Atsigavimo laikas skiriasi priklausomai nuo atliktos operacijos tipo ir kiekvieno paciento individualios savybės.

galutiniai aspektai

Varikozės venų operacija yra veiksminga varikozės venų gydymo ir pacientų gyvenimo kokybės gerinimo procedūra. Tačiau svarbu pabrėžti, kad prevencija yra esminė siekiant išvengti naujų varikozinių venų atsiradimo.

Palaikykite sveiką gyvenimo būdą, reguliariai mankštinkite, vengiant fizinio neveiklumo, kontroliuojant svorį ir naudojant kompresines kojines, yra keletas priemonių, kurios gali padėti išvengti varikozės venų ir sumažinti chirurginių intervencijų poreikį.

Jei susiduriate su venų varikozės venų problemomis, pasitarkite su kraujagyslių chirurgu, kad įvertintumėte jūsų atvejį ir nurodytumėte, koks geriausias gydymas jums.

Scroll to Top