Kaip daromas dubens ultragarsas

kaip dubens ultragarsas pagamintas

dubens ultragarsas yra vaizdo egzaminas, kuriame naudojamos aukšto dažnio garso bangos, kad būtų galima apžiūrėti dubens regiono organus ir struktūras, tokias kaip gimda, kiaušidės, šlapimo pūslė ir prostatos. Tai neinvazinė ir neskausminga procedūra, teikianti svarbią informaciją apie įvairių sveikatos sutrikimų diagnozavimą ir stebėjimą.

pasiruošimas egzaminui

Prieš atlikdami dubens ultragarsą, turite laikytis kai kurių gairių, kad užtikrintumėte gautų vaizdų kokybę. Už egzaminą atsakingas gydytojas paprastai prašo šlapimo pūslės būti pilna, o tai palengvina dubens organų vizualizaciją. Tam rekomenduojama gerti vandenį maždaug valandą iki egzamino ir vengti šlapinimo iki pasirodymo.

procedūra

dubens ultragarsas gali būti atliekamas dviem būdais: pilvo arba makšties makšties.

dubens ultragarsas per pilvą

Atlikus tokio tipo tyrimą, pacientas guli ant neštuvų, o gydytojas pilvo srityje taiko gelį. Tada jis slenka keitikliu virš odos, skleidžiant garso bangas, kurios yra užfiksuotos ir paverčiamos vaizdais ultragarso įtaisu. Egzamino metu gydytojas gali lengvai paspausti keitiklį, ar nėra geresnių vaizdų.

makšties dubens ultragarsas

Kai kuriais atvejais, ypač kai norite išsamesnio dubens organų vizualizacijos, gydytojas gali pasirinkti makšties ultragarsą. Tokiu atveju pacientas yra orientuotas į ištuštintą šlapimo pūslę ir dedamas į ginekologinę padėtį. Gydytojas įterpia sterilų makšties keitiklį, padengtą vienkartiniu apsauginiu danga. Šis keitiklis yra plonesnis ir leidžia vizualizaciją arčiau dubens organų.

Egzamino apdaila

Po egzamino gydytojas išanalizuoja gautus vaizdus ir pateikia ataskaitą su rezultatais. Ši ataskaita pateikiama pacientui arba nukreipta prašančiam gydytojui, kuris aiškins rezultatus ir prireikus nurodys tinkamą gydymą.

Dubens ultragarsas yra saugus ir plačiai naudojamas tyrimas medicinos praktikoje. Tai yra svarbi priemonė diagnozuojant ginekologines ligas, tokias kaip fibroidai, kiaušidžių cistos, endometriozė, taip pat padeda stebėti nėštumą ir prostatos vertinimą vyrams.

Visada svarbu laikytis medicinos gairių ir atlikti įprastus egzaminus, kad jūsų sveikata būtų atnaujinta. Norėdami gauti daugiau informacijos apie dubens ultragarsą ir kitus papildomus egzaminus, pasitarkite su gydytoju.

Scroll to Top