Kaip apskaičiuoja transportavimo kupono nuolaidą

Kaip yra transportavimo nuolaida transporto kuponas

Transporto kuponas yra nauda, ​​kurią įmonės siūlo savo darbuotojams, kad padėtų perkelti perkėlimo išlaidas tarp gyvenamosios vietos ir darbo vietos. Šią naudą reguliuoja įstatymas Nr. 7,418/85 ir siekia užtikrinti darbuotojų prieigą prie viešojo transporto.

Norint suprasti, kaip apskaičiuojama transportavimo kupono nuolaida, svarbu žinoti kai kurias pagrindines sąvokas. Išmokos suma nustatoma atsižvelgiant į bendrą ištraukų, reikalingų darbuotojo perkėlimui, išlaidas, atsižvelgiant į kelią tarp jūsų gyvenamosios vietos ir darbo vietos.

Transporto slėnio reikšmė

Transporto kupono vertė apskaičiuojama atsižvelgiant į mėnesio darbo dienų sumą ir darbuotojo naudojamo viešojo transporto tarifo vertę. Tam reikia žinoti kainos vertę ir mėnesio darbo dienų sumą.

Tarkime, kad viešojo transporto norma yra 4,00 USD, o mėnuo turi 22 darbo dienas. Transporto kupono vertė bus apskaičiuota padauginus kainą iš darbo dienų skaičiaus:

Transporto slėnio reikšmė = R USD 4,00 x 22 = r 88,00 USD

Todėl šio darbuotojo transporto kupono vertė bus 88,00 USD.

Transporto kupono nuolaida

Transporto kupono nuolaida taikoma tiesiogiai darbuotojo atlyginimui. Teisės aktai nustato, kad nuolaida negali viršyti 6% darbuotojo bazinio atlyginimo.

Norėdami apskaičiuoti nuolaidą, turite žinoti darbuotojo bazinį atlyginimą ir transportavimo kupono vertę. Tarkime, kad bazinis atlyginimas yra 2 000 USD, o transportavimo kupono vertė yra 88,00 USD.

Nuolaida bus apskaičiuota padauginus bazinį atlyginimą iš didžiausio leidžiamo procento (6%):

Transporto kuponas nuolaida = 2 000 USD x 6% = 120,00 USD

Šiuo atveju transportavimo kuponas bus 120,00 USD.

galutiniai aspektai

Svarbu, kad būtų užtikrinta, jog darbuotojams teisingai ir sąžiningai suteikiama nauda, ​​kad išmoka būtų suteikta teisingai ir sąžiningai. Labai svarbu, kad įmonės žinotų darbo įstatymų nustatytas taisykles ir tiksliai atliktų skaičiavimus.

Be to, svarbu pažymėti, kad transportavimo kuponas yra darbuotojo teisė ir jis turėtų būti patenkintas atsižvelgiant į kiekvieno darbuotojo kelionių poreikius. Ši nauda padeda pagerinti darbuotojų gyvenimo kokybę ir sumažinti transportavimo išlaidas.

Tikimės, kad šis straipsnis paaiškino, kaip apskaičiuojama transportavimo kupono nuolaida. Jei turite daugiau klausimų šia tema, pasitarkite su darbo įstatymais arba ieškokite savo įmonės žmogiškųjų išteklių sektoriaus.

Scroll to Top