Kaip yra urodinaminis tyrimas

Kaip atliekamas urodinaminis tyrimas

urodinamika yra medicininė apžiūra, įvertinanti šlapimo sistemos, ypač šlapimo pūslės ir šlaplės, funkcionavimą. Nurodoma diagnozuoti problemas, susijusias su šlapimo nelaikymu, sunkumais šlapintis, pasikartojančios šlapimo infekcijos, be kita ko.

Kas yra urodinamika?

urodinamika yra egzaminas, kurį sudaro slėgio ir šlapimo srauto įvertinimas, taip pat šlapimo pūslės gebėjimas laikyti ir ištuštinti šlapimą. Jį atlieka urologijos ar ginekologijos gydytojų specialistas, biure ar specializuotoje klinikoje.

Kaip atliekamas egzaminas?

urodinaminis tyrimas apima skirtingus veiksmus ir naudoja įvairius elementus, kad gautų tikslią informaciją apie šlapimo sistemos veikimą. Žemiau žiūrėkite, kaip tai daroma:

  1. Pacientas yra išdėstytas specialioje kėdėje, panašiai kaip fotelis, o kojos palaiko atramos.
  2. Į šlaplę įdedamas plonas ir lankstus kateteris, leidžiantis matuoti slėgį šlapimo pūslės viduje.
  3. Kitas kateteris įkišamas į tiesiąją žarną ar makštį, atsižvelgiant į paciento lytį, norint išmatuoti pilvo slėgį.
  4. Prietaisas dedamas ant paciento piršto, kad būtų galima išmatuoti kraujospūdį egzamino metu.
  5. Pacientui nurodoma šlapintis specialioje talpykloje, o užfiksuota informacija apie šlapimo srautą.
  6. Šlapimo pūslė lėtai užpildyta druskos tirpalu per šlaplės kateterį, o užpildymo pojūčiai ir laikymo talpa yra užfiksuota.
  7. Pacientui nurodoma kosėti, dėti pilvo pastangas ar pakeisti padėtį, kad būtų galima įvertinti šlapimo pūslės reakciją į šiuos dirgiklius.
  8. Pašalinus visus būtinus matavimus ir įrašus, kateteriai pašalinami ir egzaminas baigtas.
  9. Visa procedūra atliekama su maksimalia priežiūra ir higiena, siekiant paciento komforto ir saugumo.

    Kas yra urodinamika?

    urodinamika yra pagrindinis tyrimas, skirtas diagnozuoti įvairias su šlapimo sistema susijusias problemas. Tai leidžia nustatyti šlapimo pūslės funkcijos pokyčius, tokius kaip hiperaktyvumas, raumenų silpnumas, kliūtys, be kita ko.

    .

    Remiantis urodinamikos rezultatais, gydytojas gali nurodyti tinkamiausią gydymą kiekvienam atvejui, nesvarbu, ar tai būtų vaistas, fizioterapinis, ar chirurginis.

    Išvada

    Urodinaminis tyrimas yra svarbi su šlapimo sistema susijusių problemų diagnozavimo ir gydymo priemonė. Čia pateikiama tiksli informacija apie šlapimo pūslės ir šlaplės veikimą, padedant gydytojams pasirinkti geriausią gydymą kiekvienam pacientui.

    Jei turite tokių simptomų kaip šlapimo nelaikymas, sunkumai šlapintis ar pasikartojančios šlapimo takų infekcijos, pasitarkite su gydytoju specialistu, kad įvertintumėte poreikį atlikti urodinaminį tyrimą.

Scroll to Top