Kaip gaminti ryžių miltus namuose

Kaip gaminti ryžių miltus namuose

Ryžių miltai yra be glitimo ir sveika alternatyva pakeisti kviečių miltus įvairiuose receptuose. Be to, tai yra puikus pasirinkimas žmonėms, turintiems netoleranciją glitimui, arba kurie laikosi dietos, kurioje nėra glitimo. Šiame straipsnyje mes išmokysime, kaip paprasčiau ir praktiškai gaminti ryžių miltus namuose.

1 žingsnis: Pasirinkite dešinius ryžius

Norint gaminti ryžių miltus namuose, svarbu pasirinkti tinkamą ryžių tipą. Labiausiai naudojami dažni balti ryžiai, tačiau jūs taip pat galite pasirinkti rudus ryžius ar net basmati ryžius, atsižvelgiant į jūsų pasirinkimą.

2 žingsnis: Nuplaukite ir nusausinkite ryžius

Prieš prasidedant šlifavimo procesui, svarbu kruopščiai nuplauti ryžius, kad būtų pašalintas priemaiša. Tada leiskite jam visiškai išdžiūti. Ryžius galite paskleisti švariu indo audiniu ir leisti jiems natūraliai išdžiūti arba naudoti maisto dehidratorių.

3 žingsnis: moa ryžiai

Yra įvairių būdų, kaip šlifuoti ryžius, kad gautumėte miltus. Galite naudoti galingą maišytuvą ar maisto kombainą. Tiesiog įpilkite sausų ryžių ir sumalkite, kol plona ir vienoda konsistencija.

4 žingsnis: Išjunkite miltus

Po šlifavimo ryžių svarbu sijoti miltus, kad būtų pašalintas bet koks nežeminis gabalas ar grūdai. Norėdami užtikrinti labai plonus ryžių miltus be gabalėlių, naudokite ploną sietą.

5 veiksmas: tinkamai saugokite

Gaminus ryžių miltus namuose, svarbu teisingai laikyti juos išlaikyti savo kokybę ir šviežumą. Laikykite jį hermetiškame inde, vėsioje, sausoje vietoje. Taigi, galite naudoti savo receptuose ilgesnį laiką.

Dabar, kai žinote, kaip namuose gaminti ryžių miltus, pasinaudokite proga išbandyti naujus glitimo receptus ir pasimėgauti šios sveikos galimybės pranašumais. Nepamirškite pritaikyti ryžių miltų kiekių prie receptų, nes jie gali šiek tiek kitokią tekstūrą nuo kviečių miltų.

Pabandykite pakeisti kviečių miltus ryžių miltais pyragais, duona, blynais ir kitais preparatais. Jus nustebins rezultatai ir vis tiek galėsite mėgautis sveikesne ir tinkama dieta pagal savo poreikius.

Scroll to Top