Kaip gaminti pupeles be mirkymo

Kaip gaminti pupeles be mirkymo

Jei skubate arba pamiršote pamiršti pupeles, nesijaudinkite! Galima gaminti pupeles jų neišmerkiant, tačiau svarbu laikytis kelių patarimų, kaip užtikrinti, kad jos būtų minkštos ir skanios. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio gaminti pupeles be mirkymo.

1 žingsnis: Pasirinkite pupeles

Pasirinkite naujesnes pupeles, nes jos gamina greičiau ir juos lengviau virti be mirkymo. Venkite labai senų pupelių, nes virti gali užtrukti ilgiau.

2 žingsnis: gerai nuplaukite pupeles

Įdėkite pupeles į sietą ir nuplaukite jas į tekantį vandenį. Būtinai pašalinkite nešvarumus ar priemaišas, kurios gali būti.

3 žingsnis: virkite pupeles

Slėginės viryklėje padėkite nuplautas pupeles ir įpilkite pakankamai vandens, kad ją uždengtų. Taip pat įpilkite vieną šaukštą augalinio aliejaus, kuris padės sušvelninti pupeles. Uždenkite keptuvę ir atneškite didelę šilumą.

Kai tik keptuvė pradeda gurkšnoti, nuleiskite šilumą iki vidutinės ir virkite maždaug 30 minučių. Šis laikas gali skirtis atsižvelgiant į pupelių tipą ir viryklės galią, taigi stebėkite, kad pupelės neišleistų taško.

4 veiksmas: patikrinkite virimą

Po 30 minučių išjunkite ugnį ir leiskite slėgiui natūraliai išeiti iš keptuvės. Atsargiai atidarykite keptuvę ir įsitikinkite, kad pupelės yra minkštos. Jei vis dar sunku, dar keletą minučių grįžkite į šilumą.

5 žingsnis: pagardinkite pupeles

Su virtomis pupelėmis, laikas jas pagardyti. Įpilkite druskos pagal skonį, susmulkintą svogūną, susmulkintus česnakus ir kitus pasirinktus prieskonius. Leiskite jam virti dar keletą minučių, kad skoniai būtų įtraukti į pupeles.

6 žingsnis: patiekite pupeles

Jūsų pupelės yra paruoštos patiekti! Mėgaukitės tuo kaip ryžių, mėsos, salotų ir kitų pasirinktų patiekalų akompanimentu.

Dabar jūs žinote, kaip gaminti pupeles be mirkymo. Atminkite, kad virimo laikas gali skirtis atsižvelgiant į pupelių tipą, todėl žinokite proceso metu. Geras apetitas!

Scroll to Top