Kaip pasigaminti vištieną su paprastais ryžiais

Kaip pasigaminti vištieną su paprastais ryžiais

Vištiena yra tradicinis Brazilijos virtuvės patiekalas, labai vertinamas dėl savo paprastumo ir skonio. Tai puikus pasirinkimas greitam ir skaniam patiekalui. Šiame tinklaraštyje mes išmokysime, kaip pasigaminti vištieną su paprastais ryžiais, naudojant pagrindinius ir lengvai prieinamus ingredientus.

ingredientai:

  • 1 kg šlaunų ir vištienos viršūnės
  • 2 puodeliai ryžių
  • 1 susmulkintas svogūnas
  • 3 maltos česnako skiltelės
  • 2 susmulkinti pomidorai
  • 1 susmulkintų žaliųjų pipirų
  • 1 susmulkintos morkos
  • 1/2 puodelio žirnių
  • 1/2 puodelio žalių kukurūzų
  • 1 šaukštas paprikos
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejus į pakaušį
  • Smulkintos petražolių ir česnakų, kad baigtųsi

paruošimo režimas:

  1. Didelėje keptuvėje šiek tiek aliejaus įkaitinkite ir paruduokite vištieną ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Rezervas.
  2. Toje pačioje keptuvėje įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus ir pakepinkite svogūną ir česnaką iki auksinės.
  3. Įpilkite pomidorų, paprikų, morkų, žirnių ir žalių kukurūzų. Kelias minutes pakepinkite.
  4. Pridėkite papriką ir gerai susimaišykite.
  5. Įdėkite vištieną atgal į keptuvę ir įpilkite pakankamai vandens, kad padengtumėte ingredientus. Leiskite jam virti maždaug 30 minučių arba tol, kol vištiena bus minkšta.
  6. Išimkite vištieną iš keptuvės ir susmulkinkite į didelius gabalus.
  7. Grąžinkite susmulkintą vištieną į keptuvę ir įpilkite ryžių. Gerai sumaišykite.
  8. Norėdami uždengti ryžius, įpilkite daugiau vandens, jei reikia. Leiskite virti ant silpnos ugnies, kol ryžiai bus minkšti ir visas skystis absorbuojamas.
  9. Baigti su kapotomis petražolėmis ir česnakais.
  10. Vištiena su paprastais ryžiais yra paruošti patiekti! Galite lydėti žalias salotas ir mėgautis šiuo skaniu ir jaukiu patiekalu.

    Tikimės, kad jums patiko šis lengvas ir skanus receptas. Pabandykite tai padaryti namuose ir pasidalykite tuo su draugais ir šeima. Geras apetitas!

Scroll to Top