Kaip padaryti paprastą elektros įrengimą

Kaip padaryti paprastą elektros diegimą

Paprastą elektros įrengimą gali atlikti visi, turintys pagrindinių žinių apie elektrą ir laikosi saugos standartų. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip teisingai atlikti šią užduotį.

1. Planavimas

Planavimas yra pirmasis elektrinio įrengimo atlikimo žingsnis. Svarbu apibrėžti, kokie bus šviesos taškai, lizdai ir jungikliai, taip pat apskaičiuoti reikalingų laidų ir laidų kiekį.

2. Išjunkite galią

Prieš pradėdami bet kokį darbą, išjunkite elektros energiją bendrojoje grandinės pertraukiklyje. Tai užkirs kelią elektros avarijoms ir sukrėtimams montavimo metu.

3. Medžiagų pasirinkimas

Paprastam elektros montavimui jums reikės šių medžiagų:

  • Elektros laidai ir kabeliai;
  • jungikliai ir išpardavimai;
  • Pravažiuojančios dėžutės;
  • grandinės pertraukikliai;
  • Vamzdžiai;
  • atsuktuvai ir replės.

4. Viršutinių kanalų įrengimas

Elekūniai yra vamzdžiai, apsaugantys elektros laidus ir kabelius. Prieš perduodant laidus, jie turi būti montuojami ant sienų. Skylių pagaminimui naudokite grąžtą ir pritvirtinkite vamzdžius įvorėmis ir varžtais.

5. Vielos ištrauka

Su įdiegtais kanalais laikas praeiti elektros laidus ir laidus. Naudokite kreipiamąjį juostą, kad palengvintumėte praėjimą, ir būkite atsargūs, kad šio proceso metu nepažeistumėte laidų.

6. Praėjimo dėžučių įrengimas

Ištraukų dėžutės naudojamos elektriniams laidams ir kabeliams tilpti, taip pat leidžia montuoti jungiklius ir lizdus. Užtaisykite dėžutes ant sienų įvorėmis ir varžtais.

7. Vielos ryšys

Dabar atėjo laikas skambinti elektros. Naudokite reples, kad nuluptumėte laidų galus, ir prijunkite juos prie jungiklių, lizdų ir grandinių pertraukiklių, laikydamiesi planavimo apibrėžtos elektros schemos.

8. Testas ir patikrinimas

Atlikę visas jungtis, dar kartą įjunkite elektrą prie bendrosios grandinės pertraukiklio ir išbandykite visus lizdus, ​​jungiklius ir šviesos taškus. Įsitikinkite, kad viskas veikia tinkamai, ir jei nėra trumpo jungimo ar perkrovos problemų.

Dabar, kai išmokote atlikti paprastą elektros įrengimą, visada nepamirškite laikytis saugos standartų ir, jei reikia, pasitarkite su specializuotu specialistu, kuris jums padės. Rūpindamiesi ir dėmesiu, šią užduotį galite atlikti saugiai ir efektyviai.

Scroll to Top