Kaip pasigaminti alavijo medų

Kaip padaryti alavijo medų

alavijas, dar žinomas kaip alavijas, yra augalas, turintis įvairių vaistinių ir terapinių savybių. Aloe, be to, kad jis naudojamas odos ir plaukų apdorojimui, taip pat gali būti naudojamas medaus gamyboje. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus, kaip namuose gaminti alaviją.

1 žingsnis: alavijo pasirinkimas

Norint gaminti alavijo medų, svarbu pasirinkti sveiką ir kenkėjišką augalą. Ieškokite dangaus su žaliais ir tvirtais lapais. Venkite augalų, kuriuose yra dėmių ar ligos požymių.

2 žingsnis: kūdikio paruošimas

supjaustykite kai kuriuos alavijo lapus, geriausia – senesnius, nes jie turi didžiausią gelio koncentraciją. Kruopščiai nuplaukite lapus tekančiame vandenyje, kad pašalintumėte nešvarumus ar likučius.

3 žingsnis: gelio ištraukimas

Naudodamiesi peiliu, išimkite apvalkalą iš alavijo lapų ir ištraukite skaidrų gelį jų viduje. Būkite atsargūs ir nenuspauskite geltonos dalies, nes ji gali palikti kartaus skonio meduje.

4 žingsnis: alavijo medaus paruošimas

Į maišytuvą įpilkite alavijo gelio ir plakite iki vientisos masės. Tada įpilkite gryno medaus ir plakite toliau, kol ingredientai bus gerai sumaišyti.

5 veiksmas: saugykla

Aloe medaus perkelkite į sterilų stiklo indą ir gerai uždarykite. Laikykite medų vėsioje, sausoje vietoje, toli nuo tiesioginių saulės spindulių. Alavijo medų galima laikyti iki 6 mėnesių.

6 veiksmas: vartojimas

Aloe medus gali būti vartojamas grynai, pridedamas prie arbatos, sulčių arba naudojamas kaip kulinarinių receptų ingredientas. Jis pasižymi antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis ir gydančiomis savybėmis, naudinga sveikatai ir gerovei.

Dabar, kai žinote, kaip pasigaminti alavijo medų, skaniai ir natūraliai mėgaukitės šio nuostabaus augalo pranašumais. Išbandykite ir pasidalykite šiuo receptu su draugais ir šeima!





Scroll to Top