Kaip priversti Kongéia pasikeisti

Kaip padaryti Congéia muda

Congéia yra labai populiarus augalas dėl savo grožio ir lengvumo auginimo. Jei norite, kad šis augalas būtų jūsų sode, puikus pasirinkimas yra padaryti Kongéia daigus. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip tai padaryti.

1 žingsnis: Congéia Choice

Prieš pradėdami gaminti sodinukus, svarbu pasirinkti sveiką ir energingą kongéiją. Įsitikinkite, kad lapai yra žali ir be ligų ar kenkėjų požymių. Tai užtikrins, kad sodinukai gerai vystysis.

2 žingsnis: substrato paruošimas

Paruoškite tinkamą substratą sodinukams sodinti. Congéia teikia pirmenybę gerai nuslapstantiems dirvožemiams, kuriuose gausu organinių medžiagų. Augalinės žemės, smėlio ir kirminų humuso mišinys yra geras pasirinkimas.

3 žingsnis: trūksta pasitraukimo

Atsargiai nuimkite daigą iš Kongéia iš vazos arba kur ji pasodinta. Šio proceso metu nepažeisite šaknų.

4 žingsnis: šaknų valymas

Pašalinus sodinuką, valydami šaknis, pašalinus žemės perteklių ir bet kokias negyvas ar sergančias šaknis. Tai padės sveikai plėtoti naują gamyklą.

5 žingsnis: purvo sodinimas

Įdėkite Kongéia sodinuką į naująjį indą ar sodinimo vietą, užtikrindami, kad šaknys būtų gerai pritaikytos. Uždenkite 2 žingsnyje paruoštą substratą, lengvai paspauskite, kad pritvirtintumėte augalą.

6 žingsnis: laistymas ir pradinė priežiūra

Po pasodinimo laistykite kongéia gerai keičiasi, užtikrindami, kad substratas būtų drėgnas, bet ne mirkomas. Įdėkite augalą į vietą su gera šviesa, tačiau venkite tiesioginės stiprios saulės poveikio.

7 žingsnis: Muda

priežiūra

Norint užtikrinti gerą Kongéia daigų vystymąsi, svarbu reguliariai laistyti, visada tikrinti substrato drėgmę. Be to, tręšia augalą kas tris mėnesius subalansuotos trąšos.

Dabar, kai žinote, kaip priversti Kongéia pakeisti, tiesiog įgyvendinkite ją praktikoje ir turėkite šį gražų augalą savo sode. Nepamirškite turėti kantrybės, nes augimas gali užtrukti šiek tiek laiko. Tinkamai prižiūrint, jūsų Kongéia klestės ir toliau pagražins jūsų erdvę.

Scroll to Top