Kaip pasigaminti sviesto sodinukus

Kaip pasigaminti sviesto sodinukus

butiá yra tipiškas pietinio Brazilijos regiono vaisius, žinomas dėl savo saldaus ir gaivinančio skonio. Jei esate šio vaisių gerbėjas ir norėtumėte namuose turėti bute koją, puikus pasirinkimas yra gaminti sodinukus. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip pasigaminti sviesto sodinukus.

1 žingsnis: sėklų kolekcija

Pirmasis žingsnis į sviesto sodinukų gaminimą yra sėklų surinkti. Norėdami tai padaryti, rinkitės subrendusį ir sveiką butiá. Nuimkite minkštimą nuo vaisių ir kruopščiai nuplaukite sėklas, kad pašalintumėte bet kokius likučius.

2 žingsnis: substrato paruošimas

Tada paruoškite substratą sėklų sodinimui. Geras pasirinkimas yra naudoti daržovių žemės, smėlio ir organinių medžiagų mišinį. Įsitikinkite, kad substratas yra gerai nusausintas, kad būtų išvengta šaknų puvimo.

3 žingsnis: sėklų sodinimas

paruošę substratą, padarykite mažas skylutes žemėje ir įdėkite į kiekvieną iš jų sėklą. Sėklas uždenkite plonu substrato sluoksniu ir švelniai vandeniu, kad sudrėkintumėte dirvožemį.

4 žingsnis: Priežiūra su daigais

Po pasodinimo svarbu laikyti butiá daigus vietoje, kurioje yra gera šviesa, tačiau be tiesioginio saulės poveikio. Laikykite dirvožemį visada drėgną, reguliariai laistykite, tačiau venkite mirkymo. Per kelias savaites daigai pradės daiginti.

5 žingsnis: daigų transplantacija

Kai daigai siekia apie 10 centimetrų aukščio, laikas persodinti į didesnį indą ar galutinę sodinimo vietą. Būtinai išsirinkite vietą su derlingu ir gerai nusausintu dirvožemiu.

6 žingsnis: Nuolatinė priežiūra

Po transplantacijos toliau reguliariai laistykite ir kas tris mėnesius tręškite daigais organiškomis trąšomis. Apsaugokite sviesto ir šalčio buttii sodinukus, ypač pirmaisiais augimo metais.

Dabar, kai žinote, kaip pasigaminti sviesto sodinukus, tiesiog nešvarias rankas ir pradėkite auginti šį skanų vaisių namuose. Su kantrybe ir priežiūra po kelerių metų galėsite mėgautis savo sėdmenimis, paimtais tiesiai iš pėdos.

Scroll to Top