Kaip pasigaminti virtos žuvies kiaušialąstės

Kaip gaminti virtą žuvį Ova

Žuvų kiaušialąsčiai yra labai vertinamas japonų virtuvės ingredientas, taip pat ir kitose kultūrose visame pasaulyje. Jis gali būti suvartojamas žalias, kaip suši, arba virti, pridedant unikalų skonį įvairiems patiekalams. Šiame tinklaraštyje žingsnis po žingsnio išmokkime, kaip padaryti virtos žuvies kiaušialąsčius paprasčiau ir skaniai.

ingredientai:

  • Švieži žuvis ova
  • Vanduo
  • Sal

žingsnis po žingsnio:

1. Žuvies OVA paruošimas:

Pirmiausia svarbu užtikrinti, kad žuvų kiaušialąstės būtų šviežios. Įsitikinkite, kad nėra pablogėjimo požymių, pavyzdžiui, stipraus kvapo ar lipnios tekstūros. Jei abejojate, pasitarkite su žuvų specialistu arba nusipirkite patikimoje įstaigoje.

Tada gerai nuplaukite žuvies kiaušialąstę tekančiame vandenyje, kad pašalintumėte priemaišą. Jei reikia, naudokite minkštą šerių šepetį, kad galėtumėte išsamiau valyti.

2. Žuvų kiaušialąsčių virimas:

Keptuvėje įdėkite pakankamai vandens, kad visiškai uždengtumėte žuvies kiaušialąstę. Įpilkite žiupsnelio druskos, kad padidintumėte skonį.

Kepkite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol vanduo pradės virti. Kai pasieksite virimo tašką, švelniai įpilkite žuvies kiaušialąstės į karštą vandenį.

Leiskite virti maždaug 5 minutes. Laikas gali skirtis atsižvelgiant į žuvies kiaušialąsčių dydį, todėl atminkite, kad nepalikite taško.

3. Aušinimas ir saugojimas:

Po virimo išimkite žuvies kiaušialąstę iš keptuvės ir padėkite į indą su šaltu vandeniu. Tai padės nutraukti virimo procesą ir išlaikyti minkštą ir sultingą tekstūrą.

Prieš pašalindami ją, žuvies kiaušialąstės visiškai atvėsina šaltame vandenyje. Tada gerai nusausinkite ir perkelkite į švarų indą.

Virtą žuvies kiaušialąstę galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Būtinai laikykite jį hermetiškame inde, kad išsaugotumėte skonį ir išvengtumėte užteršimo.

Dabar, kai išmokote gaminti virtą žuvies kiaušialąstę, galite išbandyti įvairius būdus, kaip jį naudoti savo receptuose. Jis gali būti patiekiamas kaip akompanimentas, pridedamas prie salotų, sumuštinių ar net kaip pagrindinis karštųjų patiekalų ingredientas. Išleiskite savo kūrybiškumą virtuvėje ir mėgaukitės šiuo unikaliu skoniu!

Tikimės, kad jums patiko šis tinklaraštis apie tai, kaip gaminti virtą žuvies kiaušialąstę. Jei turite klausimų ar pasiūlymų, palikite komentarą žemiau. Geras apetitas!

Scroll to Top