Kaip padaryti elektrostatinį dažymą

Kaip padaryti elektrostatinį tapybą

Elektrostatinis tapyba yra procesas, naudojamas metaliniams gabalėliams padengti su miltelių dažų sluoksniu. Šis metodas suteikia vienodą ir patvarią aprėptį ir yra ekologiškas, nes jis nenaudoja tirpiklių. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio paaiškinsime, kaip padaryti elektrostatinį tapybą.

1 žingsnis: Dalis paruošimas

Pirmasis žingsnis yra paruošti kūrinį, kuris bus nudažytas. Įsitikinkite, kad jis yra švarus, be aliejaus, riebalų ir bet kokio tipo nešvarumų. Jei reikia, išvalykite tinkamą tirpiklį.

2 žingsnis: miltelių paruošimas

Tada paruoškite dažų miltelius pagal gamintojo instrukcijas. Paprastai rašalą reikia sumaišyti su gydomuoju agentu, kad jis gautų norimas savybes.

3 veiksmas: rašalo programa

Rašalo taikymas atliekamas naudojant įrangą, vadinamą elektrostatiniu pistoletu. Būtinai teisingai sureguliuokite slėgį ir dažų kiekį, kuris turi būti taikomas pagal gamintojo specifikacijas.

Naudokite sklandžius ir nuolatinius judesius, kad visą dalies paviršių padengtumėte dažų milteliais. Svarbu užtikrinti vienodą ir ydingą sluoksnį.

4 žingsnis: rašalas CURE

Taikant rašalą, būtina išgydyti, kad jis būtų pritvirtintas gabale. Šį procesą galima atlikti gydomojoje krosnyje, kur gabalas tam tikrą laiką kaitinamas tam tikroje temperatūroje.

5 žingsnis: apdaila

Išgydžius rašalą, norint gauti dar patobulintą rezultatą, galima atlikti keletą papildomų apdailos elementų, tokių kaip šlifavimas ir poliravimas.

Elektrostatinio tapybos pranašumai

Elektrostatinis tapyba turi keletą pranašumų, palyginti su kitais tapybos būdais. Kai kurie iš jų yra:

  • Didesnis atsparumas rizikai ir korozija;
  • Aukštos kokybės apdaila;
  • Galimos spalvų įvairovė;
  • Vienodas taikymas;
  • Ekologiškai teisingas procesas.

Dabar, kai žinote, kaip padaryti elektrostatinį paveikslą, galite naudoti šį metodą metaliniams gabalėliams padengti kokybe ir ilgaamžiškumu. Nepamirškite vykdyti visų gamintojo instrukcijų ir proceso metu naudokite tinkamą apsauginę įrangą.

Tikimės, kad šis straipsnis buvo naudingas. Jei turite klausimų ar pasiūlymų, palikite komentarą žemiau.

Scroll to Top