Kaip vištienos pirão

Kaip pasigaminti vištienos pirão

„Chicken Pirão“ yra tradicinis Brazilijos virtuvės patiekalas, ypač šiaurės rytuose. Pagaminta iš vištienos sultinio ir manijos miltų, „Pirão“ yra skani galimybė lydėti patiekalus, tokius kaip troškinta vištiena, spintelės vištiena ar net paprasta ant grotelių kepta vištiena. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio mokysime, kaip pasigaminti skanios vištienos pirão.

ingredientai:

  • 1 litro vištienos sultinio
  • 1 puodelis kasavos miltų
  • 1 susmulkintas svogūnas
  • 2 maltos česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sviesto
  • Sal pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį

paruošimo režimas:

1 žingsnis: Vištienos atsargų paruošimas

keptuvėje, supjaustykite vištieną į gabalus, įpilkite pakankamai vandens, kad vištienos gabalėliai uždengtų ir pagardintų druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Leiskite virti ant vidutinės ugnies maždaug 40 minučių arba tol, kol vištiena bus minkšta, o sultinys bus skanus. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite sultinį.

2 žingsnis: Pirão paruošimas

Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą. Įpilkite pjaustyto svogūno ir pjaustytą česnaką, pakepinkite iki auksinės ir minkštos. Tada įpilkite manijos miltų ir gerai išmaišykite, kad jis sugertų sviestą ir būtų šiek tiek skrudintas.

Palaipsniui įpilkite rezervuotos vištienos atsargų, visada maišydami, kad išvengtumėte gabalėlių. Pridėkite sultinį, kol gausite norimą „Pirão“ konsistenciją. Jei jums labiau patinka skystas pirnas, pridėkite daugiau sultinio. Jei jums labiau patinka nuoseklesni, pridėkite mažiau sultinio.

Pagardinkite Pirão su druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį, gerai maišydami, kad prieskoniai būtų įtraukti. Leiskite jam virti dar keletą minučių, nuolat maišydami, kol piratai bus labai karštas ir kreminis.

patiekiama vištienos pirão

Vištienos pirão gali būti patiekiamas kaip įvairių patiekalų, tokių kaip troškinta vištiena, spintelės vištiena, kepta vištiena, akompanimentas. Patiekite vis dar karštą pirão, dubenyje ar giliame patiekale, ir mėgaukitės šiuo Brazilijos virtuvės malonumu.

Dabar, kai žinote, kaip pasigaminti vištienos pirão, išbandykite šį receptą namuose ir nustebinkite savo šeimą ir draugus tradiciniu ir skaniu patiekalu. Geras apetitas!

Scroll to Top