Kaip somaze „Excel“

Kaip padaryti sumas „Excel“

„Microsoft Excel“ yra galingas įrankis duomenų skaičiavimams ir analizei atlikti. Viena iš labiausiai naudojamų „Excel“ funkcijų yra suma, leidžianti pridėti ląstelių vertes ar ląstelių intervalus. Šiame straipsnyje sužinokime, kaip padaryti „Excel“ sumas paprasčiau ir efektyviai.

1 veiksmas: atidarykite „Excel“ ir įveskite duomenis

Prieš pridėdami sumą, turite atidaryti „Excel“ ir įvesti duomenis, kurie bus pridėti. Galite įvesti reikšmes tiesiai į langelius arba kopijuoti ir karolius iš kito šaltinio, pavyzdžiui, teksto dokumentą ar skaičiuoklę.

2 veiksmas: pasirinkite ląsteles, jei norite gauti sumą

Įvedę duomenis, pasirinkite norimus pridėti ląsteles. Galite pasirinkti vieną langelio ar langelio intervalą. Norėdami pasirinkti pertrauką, spustelėkite ir vilkite pelę virš norimų langelių.

3 žingsnis: naudokite sumos funkciją

Dabar, kai pasirinktos ląstelės, laikas naudoti sumą sumai atlikti. Yra du būdai tai padaryti:

  1. Formulės juostoje tipas “= sum (” ir tada pasirinkite norimas ląsteles. Uždarykite formulę su “)” ir paspauskite Enter.
  2. Įrankių juostoje spustelėkite „Sum“ piktogramą (∑) ir tada pasirinkite norimus langelius.
  3. Pasirinktų ląstelių verčių suma bus rodoma langelyje, kur įvedėte formulę arba spustelėjote sumos piktogramą.

    4 žingsnis: Suformatuokite rezultatą, jei reikia,

    Sumavę galite suformatuoti rezultatą pagal savo nuostatas. Pvz., Galima apibrėžti dešimtainių vietų skaičių, pridėti valiutos simbolį arba pritaikyti sąlyginį formatavimą.

    5 veiksmas: jei reikia, pakartokite procesą

    Jei jums reikia padaryti kitų ląstelių rinkinių sumas, pakartokite 2–4 veiksmus. „Excel“ leidžia atlikti kelias sumas toje pačioje skaičiuoklėje.

    Dabar, kai žinote, kaip padaryti sumas „Excel“, pasinaudokite šia galingu funkcija, kad greitai ir efektyviai atliktumėte duomenų skaičiavimus ir analizę.

    Tikiuosi, kad šis straipsnis buvo naudingas. Jei turite klausimų ar pasiūlymų, palikite komentarą žemiau.

Scroll to Top