Kaip padaryti piešimą piešiniu

Kaip padaryti brėžinį piešinyje

Jei esate piešimo mylėtojas, tikriausiai susimąstėte, kaip pavėsinti, kad jūsų kūrybai būtų suteikta daugiau gylio ir realizmo. Šešėliavimas yra pagrindinė šviesos ir šešėlio efektų kūrimo technika, pabrėžiant figūras ir tomus. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime keletą patarimų ir metodų, kurie padės jums patobulinti jūsų dizaino šešėliavimo įgūdžius.

Suprasti šviesą ir šešėlį

Prieš pradedant šešėlį, svarbu suprasti, kaip šviesa sąveikauja su objektais. Šviesa sukuria apšviestas zonas ir šešėlines zonas. Apšviestos zonos yra tiesiogiai veikiamos šviesos šaltinio, o šešėlinės zonos yra tos, kurias blokuoja šviesa.

Norėdami sukurti šešėliavimą savo piešinyje, turite nustatyti šešėlinius plotus ir pritaikyti skirtingus atspalvius, kad būtų pavaizduoti šviesos ir tamsios variacijos.

tinkamos medžiagos pasirinkimas

Prieš pradėdami šešėliavimą, svarbu pasirinkti tinkamą medžiagą. Grafito pieštukai, anglių pieštukas ir spalvų pieštukas yra keletas populiarių variantų. Kiekviena iš šių medžiagų pasižymi skirtingais šešėliavimo efektais, todėl pabandykite išsiaiškinti, kuris iš jų jums labiausiai tinka.

šešėliavimo technika

Čia yra keletas šešėliavimo būdų, kuriuos galite išbandyti:

  1. liukai: Norėdami sukurti šešėlius, naudokite lygiagrečias linijas. Kuo arčiau linijų yra, tuo tamsesnis bus šešėlis.
  2. Rūkytas: Smulkinkite pieštuką ar medžio anglies dūmus ar pirštų galiukus, kad sukurtumėte minkštus perėjimus tarp apšviestų teritorijų ir šešėlinių vietų.
  3. Pontilizmas: Naudokite mažus taškus, kad sukurtumėte šešėlius. Kuo arčiau taškų, tuo tamsesnis šešėlis.
  4. Praktikavimas šešėliavimas

    Praktika yra būtina norint patobulinti jūsų šešėliavimo įgūdžius. Pradėkite nuo paprastų daiktų, tokių kaip obuolys ar puodelis, ir atkreipkite dėmesį, kaip šviesa su jais sąveikauja. Ištirkite skirtingus atspalvius ir bandykite juos atkartoti piešinyje.

    Be to, stebėkite garsių menininkų darbus ir tyrinėkite, kaip jie taiko savo piešinių šešėliavimą. Tai gali padėti sukurti savo stilių ir techniką.

    Išvada

    šešėliai yra pagrindinė technika, leidžianti suteikti gyvybę ir realizmą piešiniams. Naudodamiesi tinkamais ir labai praktiniais metodais, galite sukurti šešėlius, kurie pabrėžia figūras ir tomus, pridėdami gylį savo kūrybai. Nepamirškite pasirinkti tinkamos medžiagos ir išbandykite įvairius metodus, kad sužinotumėte, kas jums labiausiai tinka. Taigi paimkite pieštuką ir pradėkite šešėliavimą!

Scroll to Top