Kaip reitinguoti „Excel“

Kaip reitinguoti „Excel“

Jei jums reikia organizuoti informaciją tam tikra tvarka ir pabrėžti geriausius rezultatus, „Excel“ reitingas gali būti efektyvus sprendimas. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip sukurti reitingą naudojant skirtingus šaltinius, prieinamus šiame galingame skaičiuoklės įrankyje.

1 veiksmas: sutvarkykite savo duomenis

Pirmasis „Excel“ reitingo sukūrimo žingsnis yra tvarkyti duomenis, kurie bus naudojami. Įsitikinkite, kad visa informacija yra vienoje skaičiuoklėje ir kad kiekvienas stulpelis atspindi atitinkamą reitingo kategoriją.

Pavyzdys:




vardas
rezultatas




João

95


Maria

85


Carlos

90


ana

80


2 veiksmas: pridėkite stulpelį prie reitingo

Norėdami sukurti reitingą, į savo skaičiuoklę reikės pridėti naują stulpelį. Šis stulpelis bus atsakingas už kiekvieno elemento pozicijos rodymą reitinge.

Pavyzdys:




vardas
rezultatas
reitingas




João

95



Maria

85



Carlos

90



ana

80



3 žingsnis: naudokite rango funkciją

Rankinės funkcija yra pagrindinis įrankis reitingui kurti „Excel“. Tai priskiria kiekvieno elemento poziciją, remiantis konkrečiu kriterijumi. Norėdami jį naudoti, pasirinkite langelį, kuriame norite rodyti reitingą ir įveskite šią formulę:

= rangas (reikšmė; intervalas)

Žemiau pateiktame pavyzdyje mes naudosime rango funkciją, kad klasifikuotume dalyvius pagal balą:




vardas
rezultatas
reitingas




João

95

= rangas (B2; $ 2 $ 2: $ B $ 5)


Maria

85

= rangas (b3; $ 2 $: $ b $ 5)


Carlos

90

= rangas (b4; $ 2 $: $ b $ 5)


ana

80

= rangas (B5; $ 2 $: $ B $ 5)


Paspaudus ENTER, „Excel“ apskaičiuos kiekvieno dalyvio reitingą pagal balą. Skaičiai bus rodomi reitingo stulpelyje.

4 žingsnis: pritaikykite reitingą

Kad reitingas būtų patrauklesnis, ląstelėse galite pritaikyti sąlyginį formatavimą. Pvz., Galima pabrėžti pirmąsias vietas su skirtinga spalva arba pridėti reitingų piktogramas.

Be to, jūs galite naudoti kitas „Excel“ funkcijas, tokias kaip suma, kad sukurtumėte reitingus pagal konkrečius kriterijus, tokius kaip regionas ar departamentas.

Dabar, kai žinote, kaip reitinguoti „Excel“, mėgaukitės šiomis funkcijomis, kad efektyviau organizuotumėte ir analizuotumėte savo duomenis. „Excel“ siūlo keletą galingų įrankių, skirtų tvarkyti ir vizualizuoti informaciją, o reitingas yra tik vienas iš jų.

Tikimės, kad šis straipsnis buvo naudingas ir kad šiuos patarimus galite pritaikyti savo skaičiuoklėms. Tęskite „Excel“ galimybes ir tobulinkite savo įgūdžius!

Scroll to Top