Kaip padaryti teorinę referencinį TCC

Kaip sukurti teorinę TCC

sistemą

Teorinė sistema yra pagrindinė kurso baigimo darbo dalis (TCC), nes čia teoriškai palaikysite savo darbą. Šiame tinklaraštyje parodysime jums žingsnis po žingsnio, kaip sukurti kokybišką teorinę sistemą jūsų TCC.

Kas yra teorinė sistema?

Teorinė sistema yra konceptualus ir teorinis jūsų darbo pagrindas. Jį sudaro pasirinktos temos bibliografinė apžvalga, kurioje pateiksite pagrindines teorijas, sąvokas ir tyrimus, susijusius su tema.

žingsnis po žingsnio, kad padarytumėte teorinę nuorodą

  1. Apibrėžkite temą: Prieš pradėdami ieškoti nuorodų, svarbu aiškiai pasakyti savo TCC temą. Atlikite pradinę paiešką, kad apibrėžtumėte temą ir nustatytumėte pagrindinius raktinius žodžius.
  2. Atlikite bibliografinę paiešką: Naudokite akademines duomenų bazes, tokias kaip „Scopus“ ir „Google Scholar“, norėdami rasti mokslinius straipsnius, knygas ir tezes, susijusias su jūsų tema. Norėdami patikslinti paiešką, naudokite ankstesniame žingsnyje nurodytus raktinius žodžius.
  3. Pasirinkite atitinkamas nuorodas: Atlikę paiešką, kritiškai perskaitykite rastus straipsnius ir knygas. Pasirinkite tuos, kurie yra aktualiausi jūsų darbui, atsižvelgdami į autoriaus kokybę, dabartinį leidinį ir tiesioginius ryšius su jūsų tema.
  4. Organizuokite nuorodas: Sukurkite lentelę ar schemą pasirinktoms nuorodoms organizuoti. Grupuokite juos per temas ar potemes, kad būtų lengviau rašyti teorinę sistemą.
  5. Išanalizuokite ir interpretuokite nuorodas: Perskaitykite kiekvieną pasirinktą nuorodą ir padarykite pastabas apie pateiktas pagrindines sąvokas, teorijas ir rezultatus. Nurodykite literatūros spragas ir galimą jūsų darbo indėlį.
  6. Struktūrizuokite teorinę sistemą: Teorinę sistemą padalinkite į skyrius, remiantis identifikuotomis temomis ar potemėmis. Norėdami paryškinti pagrindines sąvokas, naudokite

    antraštes kiekvienam skyriui ir .

  7. Prijunkite nuorodas: Teorinio pagrindų rašymo metu užmegzkite ryšius tarp skirtingų nuorodų. Nurodykite autorių suartėjimą ir skirtumus, pabrėždami kiekvieno indėlį į jų darbą.
  8. Peržiūrėkite ir formuokite teorinę sistemą: Baigę rašyti teorinę sistemą, peržiūrėkite tekstą ieškodami gramatinių ir sanglaudų klaidų. Formatuokite tekstą pagal ABNT taisykles ar jūsų įstaigos gaires.
  9. papildomi patarimai

    Be teorinės sistemos, svarbu paminėti kitus elementus, kurie gali praturtinti jūsų TCC:

    • rodomas fragmentas: Naudokite citatas ar iškilias ištraukas, kad atkreiptumėte skaitytojo dėmesį.
    • apžvalgos: apima kitų akademinių darbų ar ekspertų nuomonių apžvalgas šia tema.
    • Vaizdas: Naudokite vaizdus, ​​susijusius su jūsų tema, norėdami iliustruoti turinį.
    • žmonės taip pat klausia: Atsakykite į dažnai užduodamus klausimus, susijusius su jūsų tema.
    • Susijusios paieškos: Pateikite kitus su jūsų tema susijusius tyrimus, kurie gali sudominti skaitytoją.

    Vykdydami šiuos patarimus, būsite pasirengę sukurti kokybišką teorinę savo TCC sistemą. Nepamirškite skirti laiko ir pastangų šiame etape, nes labai svarbu palaikyti savo darbą ir parodyti savo žinias apie pasirinktą temą.

Scroll to Top