Kaip krepšys po varikocele operacijos

Kaip maišas yra po varikocele operacijos

Varicocele yra būklė, kuriai būdingas venų išsiplėtimas, kuris nusausina sėklidžių kraują. Ši liga kai kuriais atvejais gali sukelti diskomfortą ir net nevaisingumą. Varicocele operacija yra dažna šios būklės gydymo procedūra ir atkurti sėklidžių sveikatą.

chirurginė procedūra

Varicocele operacija paprastai atliekama nedideliu pjūviu kirkšnies ar pilvo srityje. Procedūros metu išsiplėtusios venos yra sujungtos arba kliudomos, siekiant pagerinti kraujotaką ir sumažinti venų slėgį.

Po operacijos įprasta, kad pacientas jaučia tam tikrą diskomfortą ir patinimą kapšelio maišelio regione. Tačiau šie simptomai laikui bėgant palaipsniui mažėja.

pooperacinis atkūrimas

Po varikocele operacijos svarbu laikytis medicinos gairių, kad būtų užtikrintas tinkamas atsigavimas. Kai kurios bendros atsargumo priemonės yra:

  1. Tinkamas poilsis pirmosiomis dienomis po operacijos;
  2. Kelias savaites venkite intensyvios fizinės veiklos;
  3. Norėdami palaikyti kapšelį ir sumažinti patinimą, naudokite kapšelio pakabą;
  4. mažinkite patinimą;

  5. Paimkite gydytojo išrašytus vaistus, kad palengvintumėte skausmą ir sumažintumėte patinimą;
  6. Venkite sekso tuo laikotarpiu, kurį nustato gydytojas;
  7. Išlaikykite gerą higieną operacijoje;
  8. Atlikite sekti testus, kuriuos nurodo medicinos patarimai.
  9. Svarbu pažymėti, kad kiekvienas atvejis yra unikalus, o atsigavimas gali skirtis kiekvienam asmeniui. Svarbu laikytis medicinos gairių ir pranešti apie bet kokius neįprastus simptomus atkūrimo proceso metu.

    Rezultatai ir komplikacijos

    Varicocele operacija siekia pagerinti sėklidžių kraujotaką ir palengvinti būklės sukeltus simptomus. Daugeliu atvejų operacija yra sėkminga, o simptomai žymiai sumažėja arba visiškai išnyksta.

    Tačiau, kaip ir bet kokia chirurginė procedūra, yra rizika ir galimo komplikacijos. Kai kurie galimi šalutiniai varicocele operacijos šalutiniai poveikiai ir komplikacijos apima:

    • užsitęsęs skausmas;
    • Varikocele pasikartojimas;
    • Hematoma (kraujo kaupimasis chirurgijos vietoje);
    • infekcija;
    • kraujagyslių ar gretimų nervų sužalojimas;
    • Gydymo problemos.

    Prieš priimant sprendimą atlikti procedūrą, svarbu aptarti visą operacijos riziką ir naudą su gydytoju.

    Išvada

    Varicocele operacija yra dažna venų išsiplėtimo gedimo sėklidėse procedūra. Po operacijos įprasta, kad kapšelis yra patinęs ir nepatogus, tačiau laikui bėgant šie simptomai paprastai mažėja. Reikia laikytis medicinos gairių atkūrimo proceso metu ir pranešti apie bet kokius neįprastus simptomus. Nors operacija paprastai būna sėkminga, yra rizika ir galimos komplikacijos, kurios prieš procedūrą turėtų būti aptartos su gydytoju.

Scroll to Top