Kaip filtruoti baseino vandenį

Kaip filtruoti baseino vandenį

Turėti baseiną namuose yra puikus būdas atvėsti ir linksmintis karštomis vasaros dienomis. Tačiau labai svarbu, kad baseino vanduo būtų švarus ir saugus naudoti. Tinkamas vandens filtravimas yra esminis šio proceso žingsnis. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip filtruoti baseino vandenį ir užtikrinti malonią patirtį visiems.

Kodėl filtruoti baseino vandenį?

Baseino vanduo nuolat veikiamas nešvarumų, šiukšlių, bakterijų ir kitų teršalų. Be efektyvios filtravimo sistemos, šios priemaišos gali kauptis ir pakenkti vandens kokybei. Be to, neprilygstamas vanduo gali tapti drumstas ir nemalonus liesti, o tai nėra idealu plaukioti.

žingsniai, kaip filtruoti baseino vandenį

1. Patikrinkite filtravimo sistemą

Pirmasis žingsnis yra įsitikinti, kad jūsų baseino filtravimo sistema veikia tinkamai. Įsitikinkite, kad siurblys ir filtras yra švarūs ir geros būklės. Priešingu atveju, norėdami padėti

2. Nuvalykite skimerio krepšį

Skimeris yra atsakingas už plūduriuojančių šiukšlių pašalinimą iš vandens paviršiaus. Būtinai reguliariai išvalykite skimmano krepšį, kad išvengtumėte kliūčių, ir įsitikinkite, kad tinkamas vandens srautas į filtrą.

3. Atlikite filtro retro-regiatmentą

Retobanging yra filtrų valymo procesas, pašalinantis sukauptas priemaišas. Vykdykite gamintojo instrukcijas, kad teisingai atliktumėte retro-garsą. Ši procedūra turėtų būti atliekama reguliariai, ypač kai didėja filtro slėgis.

4. Pridėkite chemikalų

Be filtravimo, svarbu pridėti chemikalų į baseino vandenį, kad būtų išlaikyta cheminė pusiausvyra ir pašalintų bakterijas bei dumblius. Pasitarkite su baseino specialistu, kad nustatytumėte teisingą chloro, pH ir kitų būtinų cheminių medžiagų kiekį.

5. Nuvalykite dugno ir baseino sienas

Naudokite baseino šepetėlį ir dulkių siurblį, kad reguliariai išvalytumėte dugno ir baseino sienas. Tai padės pašalinti nešvarumus ir dumblius, kurie gali kauptis ir pakenkti vandens kokybei.

Išvada

Tinkamas baseino vandens filtravimas yra būtinas norint užtikrinti saugią ir malonią patirtį. Atlikite aukščiau paminėtus veiksmus ir išlaikykite įprastą techninės priežiūros grafiką, kad įsitikintumėte, jog jūsų baseinas visada yra švarus ir paruoštas naudoti. Taip pat nepamirškite laikytis saugos gairių, kai naudojate chemines medžiagas baseino vandenyje. Smagiai ir mėgaukitės vasara!

Scroll to Top