Kaip priversti „Olades“ sustabdyti madingą

Kaip priversti voką nustoti drebėti

Ar jūs kada nors patyrėte tą erzinantį jausmą, kad jūsų akies vokas be galo nesibaigia? Šis reiškinys, žinomas kaip blefarospazmas, yra gana dažnas ir gali sukelti keli veiksniai, tokie kaip stresas, nuovargis, per didelis kofeino vartojimas, be kita ko. Nors jis paprastai yra nekenksmingas, jis gali būti gana nepatogus ir paveikti gyvenimo kokybę. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime keletą patarimų ir metodų, kurie padės vokai nustoti drebėti.

1. Pailsėk akis

Viena iš pagrindinių akių drebėjimo priežasčių yra akių nuovargis. Ilgos valandos priešais kompiuterį, televizijos ar mobiliuosius ekranus gali perkrauti akių raumenis ir sukelti blefarospazmą. Todėl svarbu daryti reguliarias pertraukas, kad pailsėtumėte akis. Kas 20 minučių maždaug 20 sekundžių pažiūrėkite į tolimą tašką, kad atpalaiduotumėte raumenis.

2. Sumažinkite stresą

įtempis yra vienas iš pagrindinių vokų drebulių sukėlėjų. Raskite būdų, kaip sumažinti stresą savo gyvenime, pavyzdžiui, reguliariai mankštintis, medituoti, atlikti atpalaiduojančią veiklą ar prireikus ieškoti profesionalios pagalbos. Streso kontrolė gali padėti sumažinti blefarospazmo dažnį ir intensyvumą.

3. Venkite per didelio kofeino vartojimo

kofeinas yra stimuliatorius, galintis paveikti nervų sistemą ir sukelti vokų drebėjimą. Sumažinkite kavos, arbatos, sodos ir kitų kofeino turinčių gėrimų vartojimą. Pasirinkite „Decaf“ alternatyvas ar žolelių arbatas, kurios gali padėti nuraminti akių raumenis.

4. Laikykite gerą miego higieną

Tinkamo miego trūkumas gali prisidėti prie blefarospazmo. Būtinai turėkite įprastą ir kokybišką miego rutiną. Venkite naudoti elektroninius prietaisus prieš miegą, sukurkite ramią ir patogią miego aplinką ir sudarykite nuoseklų grafiką, kad atsigultumėte ir pabustumėte.

5. Pasitarkite su gydytoju

Jei voko drebėjimas išlieka arba tampa labai nepatogus, svarbu pasikonsultuoti su oftalmologu. Jie galės įvertinti savo atvejį atskirai, nustatyti pagrindinę blefarospazmo priežastį ir rekomenduoti tinkamiausią gydymą, kuris gali apimti specifinius vaistus, terapiją ar procedūras.

Nors vokų drebėjimas paprastai yra nekenksmingas, visada svarbu kreiptis į medicininę konsultaciją, kad būtų galima atmesti rimtesnę pagrindinę būklę. Vykdykite aukščiau pateiktus patarimus, kad padėtumėte palengvinti blefarospazmą ir atsiminkite, kad kiekvienas asmuo yra unikalus, todėl gydymas gali skirtis atsižvelgiant į atvejį.

Scroll to Top