Kaip veikia žalios ir geltonos spalvos CASAS programa

Kaip veikia žalios ir geltonos spalvos CASAS programa

Žaliųjų ir geltonųjų CASAS programa yra Brazilijos vyriausybės iniciatyva, kuria siekiama palengvinti galimybę patekti į būstą mažoms šeimoms. Tai pakeičia senąją „Minha Casa Minha Vida“ programą ir atneša keletą pakeitimų bei patobulinimų.

Kas yra „Green“ ir „Yellow Casas“ programa?

Žalia ir geltoni namai yra būsto programa, kuria siekiama sumažinti būsto deficitą Brazilijoje, siūlant specialias sąlygas įsigyti būsto nuosavybės teises arba naujojo ar naudojamo nekilnojamojo turto finansavimui.

Vienas iš pagrindinių pakeitimų, palyginti su mano namais, yra tikslinės auditorijos plėtra. Dabar, be šeimų, kurių pajamos siekia iki 7 000,00 USD, į programą taip pat įeina šeimos, kurių pajamos yra iki 9 000,00 USD kai kuriuose šalies regionuose.

Kaip veikia finansavimas?

Žaliųjų ir geltonųjų namų finansavimą skiria „Caixa Econômica Federal“, kuri siūlo mažesnes palūkanų normas ir specialias mokėjimo sąlygas. Šeimos gali finansuoti iki 100% turto vertės, atsižvelgiant į pajamų diapazoną.

Programa taip pat siūlo subsidijas, skirtas sumažinti mėnesinių įmokų vertę, atsižvelgiant į šeimos pajamas. Kuo mažesnės pajamos, tuo didesnė subsidija.

Kokios yra pajamų diapazonai?

žali ir geltoni namai turi tris nėrinių juostas, kurios lemia finansavimo sąlygas:

  1. 1 juosta: Šeimos, kurių pajamos siekia iki 2 000,00 USD. Šiame diapazone subsidija gali siekti iki 90% turto vertės, o įmokos yra ne daugiau kaip 30% šeimos pajamų.
  2. diapazonas 1,5: Šeimos, kurių pajamos siekia iki 2 600,00 USD. Šiame diapazone subsidija gali siekti iki 47,5% turto vertės, o įmokos yra ne daugiau kaip 30% šeimos pajamų.
  3. 2 takelis: Šeimos, kurių pajamos iki 4 000,00 USD (arba kai kuriuose regionuose iki 4 500,00 USD). Šiame diapazone subsidija gali siekti iki 29% turto vertės, o įmokos yra ne daugiau kaip 20% šeimos pajamų.
  4. Kokie yra programos pranašumai?

    žali ir geltoni namai siūlo keletą privalumų šeimoms, norinčioms įsigyti savo namus, pavyzdžiui:

    • Prieiga prie mažesnių palūkanų normų;
    • Subsidijos siekiant sumažinti įmokų vertę;
    • Iki 100% turto vertės finansavimas;
    • Iki 360 mėnesių mokėjimo terminai;
    • Būsto draudimas;
    • Galimybė naudotis FGTS (paslaugų laiko garantijos fondu) išmokų mokėjimui arba kaip įvestis;
    • Žemės sureguliavimas;
    • Nemokama techninė pagalba renovacijai ir būsto patobulinimams.

    Kaip dalyvauti programoje?

    Dalyvauti žaliuose ir geltonuose namuose, būtina patenkinti programos nustatytas pajamų reikalavimus ir kitas sąlygas. Norėdami gauti daugiau informacijos, būtina susisiekti su „Caixa Econômica“ federaline ar miesto rotuše.

    Svarbu pabrėžti, kad programa taip pat apima naujų būsto vienetų statybą, siekiant sumažinti būsto deficitą ir darbo vietų kūrimą statybos srityje.

    žali ir geltoni namai yra galimybė tūkstančiams šeimų įgyvendinti savo namų svajonę, suteikiančią daugiau saugumo ir gyvenimo kokybės. Jei atitiksite reikalavimus, būtinai ieškokite daugiau informacijos ir pasinaudokite šios būsto programos pranašumais.

Scroll to Top