Kaip sudygti vynuogių sėklos

Kaip sudygti vynuogių sėklos

Jei esate sodo entuziastas arba norite tiesiog išbandyti ką nors naujo, daiginančios vynuogių sėklos gali būti įdomi ir maloni veikla. Šiame straipsnyje mes ištirsime vynuogių sėklų daigumo procesą, taigi namuose galite auginti savo vynuogių augalus.

1 žingsnis: sėklos pasirinkimas

Pirmasis žingsnis į vynuogių sėklų sudygimą yra pasirinkti tinkamas sėklas. Galite gauti vynuogių sėklų iš šviežių vynuogių, kurias pirkote prekybos centre ar mugėje. Būtinai rinkitės brandų ir sveikas vynuoges, nes tai padidins jūsų sėkmės daigumo galimybes.

2 žingsnis: sėklų paruošimas

Gavę vynuogių sėklas, turėsite jas paruošti daigumui. Pradėkite skalbdami sėklas tekančiame vandenyje, kad pašalintumėte bet kokias minkštimo likučius. Tada maždaug 24 valandas pamerkite sėklas į šiltą vandenį. Tai padės sušvelninti sėklų žievę ir pagerinti jos daigumo tikimybę.

3 žingsnis: sėklų daigumas

Po panardinimo laikotarpio galite tęsti vynuogių sėklų daigumą. Yra keletas būdų tai padaryti, tačiau vienas iš paprasčiausių yra naudoti metodą, vadinamą „drėgnu stratifikacija“. Tam jums reikės seklios talpyklos, tokios kaip sėklų dėklas, ir drėgnas substratas, pavyzdžiui, „Moss Sphagnum“ ar popieriniai rankšluosčiai.

Įdėkite drėgną substratą į indą ir tolygiai paskirstykite vynuogių sėklas. Uždenkite sėklas plonu papildomo substrato sluoksniu ir padėkite indą į karštą, saulėtą vietą. Nepamirškite, kad substratas būtų drėgnas, bet ne mirkytas per visą daigumo procesą.

4 žingsnis: Priežiūra su daigais

Po kelių savaičių iš substrato pradėsite pamatyti vynuogių daigus. Šiuo metu svarbu tinkamai prižiūrėti daigus, kad būtų užtikrintas jų sveikas augimas. Būtinai reguliariai laistykite sodinukus, laikydami dirvožemį drėgną, tačiau venkite mirkymo.

Taip pat būtinai užtikrinkite pakankamai saulės spindulių. Įdėkite juos į saulėtą vietą arba naudokite dirbtinius lemputes, kad užtikrintumėte, jog jie gauna reikiamą kiekį šviesos.

5 žingsnis: daigų transplantacija

Kai vynuogių daigai siekia apie 10 centimetrų aukščio ir turi keletą tikrų lapų, jie bus paruošti transplantacijai. Paruoškite individualius indus su maistine medžiaga -turėdami dirvožemį ir atsargiai persodinkite daigus, užtikrindami, kad šaknys būtų padengtos dirvožemiu.

Uždėkite indus saulėtoje vietoje ir toliau tinkamai prižiūrėkite sodinukus, tokius kaip reguliarus laistymas ir tręšimas. Laikui bėgant daigai vystys

Vynuogių sėklų daigumas gali būti jaudinantis ir naudingas procesas. Turėdami tinkamą kantrybę ir rūpestingumą, galite auginti savo vynuogių augalus ir mėgautis šviežiomis vynuogėmis savo namuose. Išbandykite šį procesą ir atraskite džiaugsmą auginti savo augalus iš sėklų!

Scroll to Top