Kaip įjungti „Excel“ kūrėją

Kaip įjungti kūrėją „Excel

„Microsoft Excel“ yra galingas duomenų analizės ir užduočių automatizavimo įrankis. Viena iš pažangiausių „Excel“ funkcijų yra kūrėjas, kuris leidžia jums kurti ir atlikti makrokomandas, pridėti interaktyvius valdiklius ir tinkinti vartotojo sąsają. Šiame tinklaraštyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip įjungti kūrėją „Excel“.

1 veiksmas: atidarykite „Excel“ parinktis

Norėdami įjungti „Excel“ kūrėją, pirmiausia turite atidaryti programos parinktis. Norėdami tai padaryti, spustelėkite mygtuką „Failas“ viršutiniame kairiajame ekrano kampe ir pasirinkite „Parinktys“.

2 veiksmas: prieigos prie kūrėjo parinktys

„Excel“ parinktyse pamatysite kategorijų sąrašą kairėje lango pusėje. Spustelėkite „Tinkinti parinktis“ ir pažymėkite langelį „Kūrėjas“, esantį turimų vadovų sąraše. Spustelėkite „Gerai“, jei norite išsaugoti pakeitimus.

3 veiksmas: suraskite kūrėjo vadovą

Dabar, kai įjungėte „Excel“ kūrėją, parinkčių diapazone pamatysite naują skirtuką „Kūrėjas“. Spustelėkite šį skirtuką, kad pasiektumėte visus kūrėjams prieinamas įrankius ir funkcijas.

4 žingsnis: Naršykite kūrėjo įrankius

Kūrėjų vadovas siūlo įvairius įrankius ir išteklius kūrėjams. Kai kurie iš naudingiausių elementų yra:

  • makrokomandos: leidžia įrašyti ir atlikti makrokomandas automatizuoti pasikartojančias užduotis.
  • valdikliai: leidžia pridėti mygtukus, pasirinkimo dėžutes ir kitus interaktyvius valdiklius į savo skaičiuokles.
  • „Visual Basic“: leidžia rašyti ir redaguoti VBA („Visual Basic for Applications“) kodą, kad būtų galima dar labiau pritaikyti savo makrokomandas ir funkcijas.
  • formos: leidžia kurti suasmenintas duomenų įvedimo formas.

Ištirkite šias priemones ir sužinokite, kaip jie gali padėti pagerinti jų produktyvumą ir efektyvumą „Excel“.

Išvada

„Excel“ kūrėjo įgalinimas yra svarbus žingsnis norint maksimaliai išnaudoti šį galingą duomenų analizės įrankį. Naudodamiesi įgalintu kūrėju, turėsite prieigą prie įvairių pažangių funkcijų, tokių kaip makrokomandos, interaktyvūs valdikliai ir vartotojo sąsajos pritaikymas. Atlikite šiame tinklaraštyje paminėtus veiksmus ir pradėkite tyrinėti visas galimybes, kurias siūlo „Excel“ kūrėjas.

Scroll to Top