Kaip plauti skalbinius mašinoje

Kaip plauti vilną mašinoje

Blogesni vilnos drabužiai gali būti iššūkis, nes jie yra subtilūs ir reikalauja ypatingos priežiūros. Daugelis žmonių mano, kad vienintelis teisingas vilnos drabužių plovimo būdas yra juos plauti rankomis, tačiau tai netiesa. Tinkamai atsargiai, galite plauti vilnos drabužius ant skalbimo mašinos, nepažeisdami jų. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio saugiai ir efektyviai plauti vilnos drabužius ant mašinos.

1 veiksmas: patikrinkite etiketės instrukcijas

Prieš dedant vilnos drabužius ant skalbimo mašinos, svarbu patikrinti etiketės instrukcijas. Čia rasite informacijos apie maksimalią skalbimo temperatūrą, jei jums reikia naudoti konkretų skalbimo ciklą ir jei leidžiama džiovinimo mašina. Visada vykdykite gamintojo rekomendacijas, kad išvengtumėte jūsų drabužių sugadinimo.

2 žingsnis: Atskirkite vilnos drabužius

Prieš dedant juos į mašiną, svarbu atskirti vilnos drabužius nuo kitų drabužių. Tai neleidžia jiems pažeisti trinties su kitais grubesniais audiniais. Taip pat venkite daugybės vilnos gabalų vienu metu plauti, nes tai gali sukelti gėdą ir pažeisti pluoštus.

3 žingsnis: naudokite skalbimo maišą

Norint dar labiau apsaugoti vilnos drabužius skalbimo metu, rekomenduojama naudoti skalbimo krepšį. Šis krepšys yra pagamintas iš subtilios medžiagos, neleidžiančios drabužiams pažeisti trintį su mašinos sienomis. Įdėkite vilnos drabužius į maišą ir uždarykite prieš dedant į mašiną.

4 žingsnis: Pasirinkite tinkamą skalbimo ciklą

Daugelyje skalbimo mašinų yra specifinis skalbimo ciklas, skirtas subtiliems drabužiams, tokiems kaip vilna. Pasirinkite šį ciklą, kad įsitikintumėte, jog drabužiai sklandžiai plaunami ir be žalos. Venkite naudoti labai ilgus ar greitus centrifugavimo ciklus, nes tai gali susitraukti ar deformuoti dalis.

5 žingsnis: naudokite minkštą ploviklį

Norėdami plauti vilnos drabužius, subtiliais audiniais naudokite minkštą, specifinį ploviklį. Venkite naudoti įprastus miltelių muilą ar balinimą, kuriame yra baliklio, nes jie gali sugadinti vilnos pluoštus. Vykdykite ploviklių gamintojo dozavimo instrukcijas ir venkite naudoti per didelį kiekį.

6 žingsnis: saugokitės vandens temperatūros

Vandens temperatūra taip pat yra svarbus vilnos drabužių skalbimo veiksnys. Patikrinkite etiketės instrukcijas, kad sužinotumėte maksimalią rekomenduojamą temperatūrą. Apskritai rekomenduojama naudoti šaltą ar šiltą vandenį, kad būtų išvengta susitraukimo ir skaidulų pažeidimo. Venkite naudoti karštą vandenį, nes jis gali deformuoti dalis.

7 žingsnis: Vilnos drabužių džiovinimas

Po skalbimo svarbu teisingai išdžiovinti vilnos drabužius. Venkite džiovinimo mašinos, nes per didelis šilumos dalis gali susitraukti. Idealu – išdžiovinti drabužius šešėlyje ant lygaus paviršiaus, tarsi švarus rankšluostis. Jei norite, drabužius galite pakabinti pakaboje, tačiau venkite jų, kad jie nesiginčija.

Dabar, kai žinote, kaip plauti vilną mašinoje, galite pasinaudoti šio prietaiso praktiškumu ir efektyvumu, kad tinkamai pasirūpintumėte savo gabalais. Visada nepamirškite laikytis gamintojo instrukcijų ir naudokite teisingus produktus, kad užtikrintumėte jūsų vilnos drabužių patvarumą ir grožį.

Scroll to Top