Kaip plauti odinius batus

Kaip plauti odinius batus

Skalbti odinius batus gali būti iššūkis, nes tai yra subtili medžiaga, kuriai reikalinga ypatinga priežiūra. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio teisingai plauti odinius batus, išlaikydami jo patvarumą ir išvaizdą.

1 žingsnis: išankstinis valymas

Prieš pradėdami plauti odinius batus, svarbu iš anksto valyti nešvarumus ir atliekas. Norėdami pašalinti nešvarumų perteklių iš batų paviršiaus, naudokite minkštą šepetėlį arba drėgną audinį.

2 žingsnis: valymo sprendimo paruošimas

Norint plauti odinius batus, jums reikės sklandaus valymo sprendimo. Sumaišykite šiltą vandenį su švelniu muilu į indą. Venkite naudoti agresyvias chemines medžiagas, tokias kaip balikliai ar stiprūs plovikliai, nes jos gali pažeisti odą.

3 žingsnis: Batų valymas

Su paruoštu valymo tirpalu, įmerkite minkštą šepetėlį arba švarų audinį mišinyje ir švelniai patrinkite odinius batus. Atlikite žiedinius judesius ir atkreipkite dėmesį į nešvarias ar dažytas vietas.

Venkite per stipriai trinti, nes tai gali sugadinti odą. Jei reikia, pakartokite procesą, kol batai bus švarūs.

4 žingsnis: Nuplaukite batą

Po valymo svarbu gerai nuplauti batus, kad būtų pašalintos bet kokios muilo liekanos. Norėdami pašalinti odos valymo tirpalą, naudokite drėgną audinį arba švarią kempinę.

5 žingsnis: tinkamas džiovinimas

Po skalavimo būtina tinkamai išdžiovinti odinius batus. Venkite batų tiesiogiai saulei arba naudokite šilumos šaltinius, pavyzdžiui, plaukų džiovintuvus, nes tai gali išdžiūti ir sugadinti odą.

Leiskite batui natūraliai išdžiūti vėdinamoje vietoje ir šešėlyje. Galite sudėti raukšlėtą laikraštį batų viduje, kad absorbuotumėte drėgmę ir padėtumėte džiovinti.

6 žingsnis: odinė hidratacija

Po džiovinimo svarbu drėkinti odą, kad ji išliktų minkšta ir lanksti. Naudokite odą specifinį drėkinamąjį kremą ir užtepkite ploną sluoksnį ant viso batų paviršiaus.

Leiskite drėkintuvui veikti keletą minučių ir tada nuimkite perteklių švariu audiniu. Tai padės apsaugoti odą ir užkirsti kelią sausumui.

Dabar, kai žinote, kaip teisingai plauti odinius batus, galite juos išlaikyti švarius ir išsaugoti ilgiau. Nepamirškite sekti šių patarimų, kai reikia plauti odinius batus ir mėgautis gražiais ir gerai prižiūrimais batais!

Scroll to Top