Kaip plauti kostiumą skalbimo mašinoje

Kaip plauti kostiumą skalbimo mašinoje

Plauti kostiumą gali būti subtili užduotis, nes tai yra drabužių gabalas, kuriam reikalinga ypatinga priežiūra. Daugelis žmonių mano, kad vienintelis teisingas kostiumo plovimo būdas yra sausas skalbimas, tačiau tai netiesa. Tinkamai prižiūrint, galima plauti kostiumą ant skalbimo mašinos nepažeidžiant dalies.

žingsnis po žingsnio plauti kostiumą skalbimo mašinoje

Prieš pradedant skalbimo procesą, svarbu patikrinti kostiumo etiketę, kad ji galėtų būti nuplaunama mašinoje. Kai kurie kostiumai turi specifinių skalbimo indikacijų, tokių kaip „tik sausas skalbimas“. Jei tai yra rekomendacija, geriau vykdyti instrukcijas ir pateikti kostiumą į specializuotus skalbinius.

1. Išimkite visus daiktus iš kostiumo kišenių, tokių kaip piniginės, raktai ir mobilieji telefonai. Įsitikinkite, kad nėra nieko laisvo, kuris proceso metu gali sugadinti skalbimo mašiną ar kostiumą.

2. Pasukite kostiumą iš vidaus. Tai padės apsaugoti audinį ir neleis jam nuo išblukimo ar nusidėvėjimo skalbimo metu.

3. Norėdami apsaugoti kostiumą skalbimo ciklo metu, naudokite skalbimo maišą. Skalbimo krepšys yra tam tikras tinklas, neleidžiantis kostiumui tiesiogiai kontaktuoti su mašinos dalimis, galinčiomis sugadinti audinį.

4. Pasirinkite subtilų skalbimo ciklą ir naudokite šaltą vandenį. Venkite labai ilgų ar greitų centrifugavimo ciklų, nes tai gali susitraukti ar deformuoti kostiumą.

5. Subtiliais drabužiais naudokite minkštą ir specifinį ploviklį. Venkite agresyvių baliklių ar chemikalų, nes jie gali sugadinti kostiumo audinį.

6. Po skalbimo išimkite kostiumą iš skalbimo krepšio ir ištieskite jį ant lygaus paviršiaus, kad išdžiūtų. Venkite pakabinti kostiumą, nes tai gali deformuoti dalies pečius ir struktūrą.

7. Jei reikia, naudokite garo geležies, kad pašalintumėte raukšles. Būtinai sureguliuokite geležies temperatūrą pagal kostiumo audinio tipą.

Vykdydami šiuos patarimus galite plauti kostiumą ant skalbimo mašinos nepažeisdami gabalo. Tačiau svarbu pabrėžti, kad mašininis plovimas gali sukelti didesnį audinio susidėvėjimą laikui bėgant. Todėl rekomenduojama plauti mašiną tik tada

Tikimės, kad šie patarimai buvo naudingi! Nuplaukite kostiumą ant skalbimo mašinos gali būti praktinė alternatyva tol, kol bus tinkamai pasirūpinta. Laikykite savo kostiumą visada švarų ir gerai prižiūrimą, kad užtikrintumėte ilgaamžiškumą ir eleganciją.

Scroll to Top