Kaip išvalyti papuošalus, kurie tampa žaliuojantys

Kaip išvalyti papuošalus, kurie gauna žalią

Jei esate papuošalų gerbėjas, tikriausiai susidūrėte su kai kurių kūrinių problema, kad po naudojimo laiko taptų žalia. Šis reiškinys atsiranda dėl papuošalų, tokių kaip vario ir žalvaris, oksidacija. Nesijaudinkite, yra keletas paprastų ir efektyvių patarimų, kaip išvalyti papuošalus ir vėl padaryti juos šviesius.

1. Valymas citrina ir druska

Efektyvus būdas pašalinti žalią iš papuošalų yra citrinos ir druskos mišinys. Į indą išspauskite citrinos sultis ir įpilkite šaukšto druskos. Įmerkite papuošalus į mišinį ir leiskite jiems veikti keletą minučių. Tada švelniai įtrinkite minkštu dantų šepetėliu ir nuplaukite šiltu vandeniu. Gerokai prieš laikydamiesi.

2. Baltasis actas ir natrio bikarbonatas

Kitas variantas yra naudoti baltojo acto tirpalą ir natrio bikarbonatą. Sumaišykite vieną šaukštą kepimo sodos su puodeliu balto acto į indą. Įdėkite papuošalus į tirpalą ir leiskite jiems veikti maždaug 15 minučių. Tada švelniai įtrinkite dantų šepetėliu ir nuplaukite šiltu vandeniu. Gerokai prieš laikydamiesi.

3. Dantų pastos

Dantų pasta taip pat gali būti juvelyrinių dirbinių, kurie tampa žalios, sąjungininką. Ant minkšto dantų šepetėlio užtepkite šiek tiek dantų pastos ir švelniai įtrinkite gabalus. Nuplaukite šiltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Dantų pasta padeda pašalinti oksidaciją ir grąžina blizgesį prie papuošalų.

4. Valymas švelniu muilu ir vandeniu

Sofingesnė galimybė papuošalams valyti yra šiltas vanduo ir švelnus muilas. Užpildykite indą šiltu vandeniu ir įpilkite kelių lašų švelnaus muilo. Įmerkite dalis į tirpalą ir švelniai įtrinkite pirštais. Gerai nuplaukite ir nusausinkite minkštu audiniu.

5. Venkite kontakto su vandeniu ir chemikalais

Norint, kad jūsų papuošalai lengvai nebūtų žali, svarbu išvengti kontakto su vandeniu ir chemikalais, tokiais kaip kvepalai, kremai ir valymo priemonės. Pašalinkite papuošalus prieš maudydamiesi, plaukdami ar vykdydami veiklą, apimančią chemikalų naudojimą.

Vykdydami šiuos paprastus patarimus, savo papuošalus galite išlaikyti visada švarų ir be žalios spalvos. Nepamirškite laikyti gabalų sausose ir atskirose vietose vienas nuo kito, kad išvengtumėte trinties ir nešvarumų kaupimosi. Taigi galite mėgautis mėgstamų papuošalų ryškumu ir grožiu.

Scroll to Top