Kaip išvalyti čiaupo filtrą

Kaip teisingai išvalyti čiaupo filtrą

Turėti namų čiaupo filtrą yra puikus būdas užtikrinti švarų ir sveiką vandenį gerti ir virti. Tačiau svarbu atsiminti, kad, kaip ir bet kuri kita įranga, čiaupo filtrui taip pat reikia reguliariai prižiūrėti, kad tinkamai veiktų. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip teisingai išvalyti čiaupo filtrą.

1 žingsnis: Išjunkite vandens tiekimą

Prieš valant, norint išvengti nuotėkio ar avarijos, būtina išjungti vandens tiekimą. Raskite vandens uždarymo vožtuvą šalia čiaupo filtro ir pasukite jį prieš laikrodžio rodyklę, kad sustabdytumėte vandens srautą.

2 veiksmas: pašalinkite filtrą

Daugelyje čiaupo filtrų turi montavimo ar sriegimo mechanizmą, kuris leidžia jam pašalinti. Atsargiai suaktyvinkite arba atlikite čiaupo filtrą. Jei reikia, kreipkitės į gamintojo vadovą dėl konkrečių instrukcijų.

3 žingsnis: filtro valymas

Užpildykite dubenį ar indą šiltu vandeniu ir įpilkite kelis lašus lygaus ploviklio. Kelias minutes panardinkite filtrą į tirpalą, kad išlaisvintumėte nešvarumus arba sukauptą liekaną. Tada naudokite minkštą šerių šepetėlį, kad švelniai įtrintumėte filtrą, pašalindami likusius nešvarumus. Būtinai išvalykite visas filtro dalis, įskaitant vidines membranas.

4 žingsnis: nuplaukite ir sausą

Po valymo nuplaukite filtrą su tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte bet kokias ploviklio liekanas. Būtinai visiškai pašalinkite visus muilo likučius, nes jie gali paveikti filtruoto vandens kokybę. Tada visiškai nusausinkite filtrą švariu audiniu arba leiskite jam išdžiūti lauke.

5 veiksmas: iš naujo įdiekite filtrą

Po to, kai filtras yra visiškai sausas, iš naujo įdiekite jį į čiaupą. Būtinai vykdykite gamintojo instrukcijas, kad užtikrintumėte teisingą diegimą. Įsitikinkite, kad filtras yra gerai pritvirtintas arba srieginis, kad būtų išvengta nuotėkio.

6 žingsnis: įjunkite vandens tiekimą

Galiausiai pasukite vandens tiekimą pasukdami vandens uždarymo vožtuvą pagal laikrodžio rodyklę. Įsitikinkite

Dabar, kai žinote, kaip teisingai išvalyti čiaupo filtrą, nepamirškite reguliariai atlikti šį valymą, remiantis gamintojo rekomendacijomis. Tokiu būdu garantuosite švarų ir sveiką vandenį visai šeimai.

Scroll to Top