Kaip gaminti svogūnų daigus

Kaip gaminti svogūnų sodinukus

Svogūnai yra vienas iš dažniausiai naudojamų ingredientų gaminant virimą, o savo plantacijos turėjimas gali būti puiki galimybė visada užtikrinti šviežius svogūnus namuose. Vienas iš būdų pradėti auginimą yra svogūnų sodinukai. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip gaminti svogūnų sodinukus.

1 žingsnis: Pasirinkite svogūnų įvairovę

Rinkoje yra keletas svogūnų veislių, kurių kiekviena turi savo specifines savybes. Prieš pradėdami sodinti, ieškokite tinkamiausių savo klimato ir skonio pasirinkimo veislių.

2 žingsnis: Dirvožemio paruošimas

Svogūnai teikia pirmenybę gerai -nukreiptame dirvožemyje, kuriame gausu organinių medžiagų. Paruoškite dirvožemį pašalinančius akmenis, šaknis ir kitas šiukšles. Įpilkite organinio junginio arba šulinio pamėgto mėšlo, kad praturtintumėte dirvožemį.

3 žingsnis: sėklų sodinimas

Svogūnų sodinukus galima gaminti iš sėklų ar lempučių. Tokiu atveju mes kreipsimės į sodinimą iš sėklų. Padarykite griovelį ant žemės maždaug 1 cm gylyje ir pasodinkite sėklas, palikdami maždaug 10 cm atstumą.

4 žingsnis: laistymas ir priežiūra

Sodindami svogūnų sėklas, paslėpkite sėklas, nuolat laikydami dirvožemį drėgną. Venkite mirkyti dirvožemį, kad nesuktumėte sėklų. Laikykite piktžolių kontroliuojamus ir apsaugokite kenkėjų ir ligų svogūnų sodinukus.

5 žingsnis: daigų transplantacija

Kai svogūnų daigai sieks apie 10 cm aukščio, jie bus paruošti transplantacijai. Pasirinkite galutinę vietą savo sode ar sode, tarp sodinukų tarpai yra maždaug 15 cm. Atsargiai nuimkite daigus iš kilmės vietos ir pasodinkite juos į naują vietą, padengdami šaknis žeme.

6 žingsnis: Post-transplantacijos priežiūra

Po transplantacijos laikykitės svogūnų sodinukų sklandžiai ir nuolat. Žinokite apie galimus kenkėjus ir ligas bei tinkamai apsaugokite. Reguliariai tręšti sodinukus ekologiškomis trąšomis, kad užtikrintumėte gerą vystymąsi.

Dabar, kai žinote, kaip gaminti svogūnų sodinukus, tiesiog padėkite ranką ant žemės ir pradėkite auginti. Per trumpą laiką turėsite šviežių ir skanių svogūnų, kuriuos galėsite naudoti mėgstamuose receptuose.

Scroll to Top