Kaip išimti druską iš kūno

Kaip išimti druską iš maltos jautienos

malta jautiena yra universalus ingredientas ir plačiai naudojamas įvairiuose receptuose, tokiuose kaip mėsainiai, koldūnai ir padažai. Tačiau malta jautiena gali būti per sūrus, pakenkdama galutiniam patiekalo skoniui. Šiame tinklaraštyje mes išmokysime keletą patarimų, kaip perimti druską iš maltos jautienos.

1. Praskieskite maltą jautieną

Vienas iš paprasčiausių maltos jautienos druskos mažinimo būdų yra praskiesti ją vandenyje. Norėdami tai padaryti, įdėkite maltą jautieną į dubenį ir įpilkite pakankamai vandens, kad ją padengtumėte. Mėsa mirkykite maždaug 30 minučių. Tada recepte nusausinkite vandenį ir paprastai naudokite maltą jautieną. Vanduo padės pašalinti dalį mėsoje esančios druskos.

2. Įpilkite neutralių ingredientų

Kitas variantas yra pridėti neutralių ingredientų prie maltos jautienos, kad būtų subalansuotas sūrus skonis. Galite sumaišyti šiek tiek džiūvėsėlius, džiūvėsėlius ar net virti ir koše bulvių. Šie ingredientai sugers dalį druskos, sumažindami jų poveikį galutinei plokštelei.

3. Sumaišykite su šviežia mėsa

Jei malta jautiena yra labai sūrus, alternatyva yra sumaišyti ją su šviežia mėsa, kuri nebuvo pagardinta. Švieži mėsa praskiedžia druską, esančią maltoje jautienoje, sumažindama sūrų skonį. Tiesiog sumaišykite abi mėsas ir naudokite ją norimame recepte.

4. Nuplaukite maltą jautieną

Ši technika yra šiek tiek drastiška, tačiau gali būti veiksminga pašalinant druskos perteklių iš maltos jautienos. Įdėkite maltą jautieną į sietą ir nuplaukite į tekantį vandenį, gerai maišydami, kad visa druska būtų pašalinta. Tada gerai nusausinkite mėsą ir naudokite recepte.

5. Sureguliuokite prieskonius

Jei net po ankstesnių metodų malta jautiena vis dar yra sūrus, galite sureguliuoti recepto prieskonius, kad būtų galima subalansuoti skonį. Įpilkite daugiau ingredientų, tokių kaip svogūnas, česnakai, šviežios žolelės ir prieskoniai, kad sustiprintumėte skonius ir užmaskuotumėte druskos perteklių.

Vykdydami šiuos patarimus, galėsite sumažinti maltos jautienos druską ir užtikrinti skanius bei subalansuotus patiekalus. Prieš baigdami receptą, nepamirškite, kad mėsa visada įrodytų, kad būtų galima sureguliuoti prieskonius pagal savo skonio pumpurus. Geras apetitas!

Scroll to Top