Kaip padaryti pyragą neužmesti?
Kas niekada nepateko į nusivylimą tortu, kuris nutilo išėjęs iš krosnies? Tai yra dažna konditerijos gaminių problema, tačiau, laimei, yra keletas patarimų ir gudrybių, kurie gali padėti išvengti to. Šiame straipsnyje mes pasidalysime keliomis gairėmis, kaip užtikrinti, kad jūsų pyragas visada būtų niūrus ir puikiai išvaizda.
Contents
1. Naudokite šviežius ir kokybiškus ingredientus
Vienas iš pagrindinių veiksnių, galinčių nuvesti pyragą iki Wher, yra naudojamų ingredientų kokybė. Būtinai naudokite šviežius kiaušinius, geros kokybės miltus, kepimo miltelius per galiojimo laiką ir sviestą arba gerą aliejų aliejų. Pasibaigę ar prastos kokybės ingredientai gali pakenkti pyrago struktūrai ir padaryti ją naudodamiesi.
2. Prieš laiką neatidarykite orkaitės
Vilioja atidaryti orkaitę, kad pamatytumėte, ar pyragas yra paruoštas, tačiau priešintis šiam pagundai yra labai svarbi norint užkirsti kelią jo nudžiūvimui. Atidarius orkaitę prieš reikalingą laiką, karštas oras pabėga, o vidinė pyrago temperatūra gali smarkiai kristi, todėl jį sukelia. Palaukite, kol bus pasiektas rekomenduojamas virimo laikas, prieš atidarant orkaitę.
3. Nemuškite tešlos pertekliaus
Kai ruošiame torto tešlą, svarbu per daug mušti. Idealu – sumaišyti ingredientus tik tol, kol jie nebus įsteigti, vengiant per daug mušti. Per didelis sumušimas gali išsivystyti miltų glitimą, todėl tankesnė masė ir labiau nudžiuginti.
4. Tinkamai naudokite kepimo miltelius
Miltelių mieliai yra būtina ingredientas, užtikrinantis, kad pyragas augtų ir yra švelnus. Būtinai naudokite teisingą mielių kiekį, nurodytą recepte, ir švelniai sumaišykite su tešla. Mielių milteliai veikia anglies dioksidą virimo proceso metu, padėdami tešlai augti. Jei jis naudojamas pertekliui, jis gali sukelti per greitą augimą, po to pyrago griūtis ir nudžiūvęs.
5. Gerbkite aušinimo laiką
Pašalinus pyragą iš orkaitės, svarbu gerbti recepte nurodytą aušinimo laiką. Leisti pyragą visiškai atvėsti prieš nesuvokiant ar pjaustant, labai svarbu užtikrinti, kad jis palaikytų savo struktūrą, o ne nudžiūtų. Likusi torto šiluma ir toliau veikia net nuėmus jį iš krosnies, o iš anksto supjaustant laiką, jis gali sukelti „Whers“.
Vykdydami šiuos paprastus patarimus, būsite teisingame kelyje, kad jūsų pyragas nepatektų. Nepamirškite visada naudoti šviežių ir kokybiškų ingredientų, gerbti maisto gaminimo ir vėsinimo laiką, o ne atidaryti orkaitę iš anksto. Turėdami šiek tiek praktikos ir dėmesio detalėms, kiekvieną kartą galėsite gaminti keblias ir skanius pyragus!