Kaip paragauti mėsos sudegimo

Kaip išlipti iš degančios mėsos

Kas niekada nesiblaškė ruošdami kepsninę ar kepė kepsnį ir baigėsi leisti mėsai degti? Degintos skonis gali sugadinti visą patiekalo skonį, tačiau, laimei, yra keletas patarimų ir gudrybių, galinčių padėti pašalinti šį nepageidaujamą skonį. Šiame straipsnyje mes pasidalysime keletu metodų, kaip atsižvelgti į degančios mėsos skonį.

1. Iškirpkite sudegusią dalį

Jei nudegimas koncentruojamas nedideliame mėsos plote, vienas variantas yra tiesiog supjaustyti šią dalį. Naudokite aštrų peilį, kad pašalintumėte sudegusią dalį ir išmeskite. Įsitikinkite, kad likusi mėsa yra gerai paruošta ir sultinga.

2. Naudokite stiprius prieskonius

Kitas būdas užmaskuoti deginimo skonį yra naudoti stiprius prieskonius. Česnakai, svogūnai, citrinos ir aromatinės žolelės, tokios kaip rozmarinas ir čiobreliai, gali padėti užmaskuoti nepageidaujamą skonį. Pagardinkite mėsą su šiais ingredientais ir leiskite jūrininkams kelias valandas prieš vėl virti.

3. Virkite ant silpnos šilumos

Jei mėsa vis dar yra šiek tiek sudegusios skonio, viena galimybė yra virti per mažai šilumos ilgesnį laiką. Tai padės sušvelninti skonį ir pasidaryti minkštesnę mėsą. Naudokite keptuvę su dangčiu ir įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio, kad mėsa neišdžiūtų.

4. Įpilkite skysčių virimo metu

Dar viena technika, skirta deginti mėsos skonį, yra kepimo metu įpilti skysčių. Galite naudoti vyną, alų, vaisių sultis ar net vandenį. Šie skysčiai padės praskiesti nepageidaujamą skonį ir padarys mėsą skanesnę.

5. Išbandykite rūgšties marinatą

Rūgštus marinatas, pavyzdžiui, citrina ar actas, gali padėti neutralizuoti degančios mėsos skonį. Prieš virimą vėl virimo, leiskite mėsos jūrų pėstininkui šiame mišinyje. Prieš virimą, būtinai nuplaukite mėsą, kad pašalintumėte perteklinį rūgštingumą.

6. Naudokite skanų padažą

Jei visi ankstesni metodai neveikia, viena galimybė yra naudoti skanų padažą, kad padengtų sudegusį skonį. Barbekiuojamieji padažai, pomidorų padažai ar garstyčios, pagamintos padažai, gali būti puikios galimybės. Mėsą uždenkite padažu ir virkite dar keletą minučių, kad skoniai galėtų maišyti.

naudodamiesi šiais patarimais galite sutaupyti sudegusios mėsos ir paversti ją skaniu patiekalu. Atminkite, kad prevencija visada yra geriausias vaistas, todėl žinokite apie maistą ir venkite deginimo mėsos. Geras apetitas!

Scroll to Top