Kaip paruošti pupeles

Kaip paruošti pupeles

Įvadas

pupelės yra labai populiarus ir maistingas maistas, esantis prie brazilų stalo. Be to, kad yra puikus baltymų šaltinis, jame taip pat gausu skaidulų ir vitaminų. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio mokysime paruošti skanias pupeles.

reikalingi ingredientai

  • 500 g pupelių
  • Vanduo
  • Sal pagal skonį
  • 1 Vidutinis svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 įlankos lapai
  • 2 šaukštai aliejaus

paruošimo režimas

1 žingsnis: Pasirinkite ir nuplaukite pupeles

Prieš prasidedant paruošimui, svarbu pasirinkti pupeles, pašalinti galimus akmenis ar sugedusius grūdus. Tada nuplaukite tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte priemaišas.

2 žingsnis: mirkykite pupeles

Įdėkite pupeles į dubenį ir uždenkite vandeniu. Mirkykite mažiausiai 8 valandas arba naktį. Šis procesas padeda sutrumpinti maisto gaminimo laiką ir palengvina virškinimą.

3 žingsnis: virkite pupeles

Nusausinkite vandenį iš pupelių, kurios buvo mirkytos, ir sudėkite į slėginę viryklę. Įpilkite pakankamai vandens, kad grūdai uždengtų, maždaug 2 pirštais aukščiau. Įpilkite svogūnų supjaustytą į didelius gabalus, visas česnako skilteles, lauro lapus ir druską pagal skonį.

Slėginę viryklę padidinkite stipriai ir, kai prasideda slėgis, sumažinkite šilumą iki vidutinės. Virkite maždaug 30 minučių arba kol pupelės bus minkštos.

4 žingsnis: paruoškite prieskonius

Kol pupelės gamina, paruoškite prieskonius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pjaustytą svogūną ir česnaką iki auksinės rudos spalvos. Rezervas.

5 žingsnis: Baigkite pupeles

Po virimo laiko išjunkite ugnį ir palaukite, kol slėgis natūraliai paliks iš keptuvės. Atidarykite keptuvę ir įpilkite pakepintų prieskonių. Gerai išmaišykite ir leiskite pupelėms keletą minučių pailsėti prieš patiekdami.

papildomi patarimai

Čia yra keletas papildomų patarimų, kaip padaryti jūsų pupeles dar skanesnes:

  • Pabandykite pridėti lašinių, dešros ar džiovintos mėsos, kad suteiktumėte ypatingą palietimą.
  • Jei jums labiau patinka storesnis sultinis, prieš pridedant pagardą, minkykite kai kuriuos pupelių grūdus su šaukštu.
  • Norėdami gauti intensyvesnį skonį, kepant pupeles įpilkite kopūstų ar špinatų lapų.

Dabar, kai žinote, kaip paruošti skanią pupelę, tiesiog nešvarios rankas ir mėgaukitės šiuo tradiciniu ir maistingu maistu. Geras apetitas!

Scroll to Top