Contents
Kaip pasigaminti aštuonkojų čiuptuvą
Aštuonkojų čiuptuvai yra skanus delikatesas ir labai vertinamas įvairiose virtuvėse visame pasaulyje. Jei jus domina išmokti paruošti šį receptą, atėjote į reikiamą vietą! Šiame tinklaraštyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip padaryti aštuonkojų čiuptuvą paprastu ir skaniu būdu.
ingredientai:
- 1 švieži aštuonkojai
- 2 maltos česnako skiltelės
- 1 susmulkintas svogūnas
- 1 citrina
- alyvuogių aliejus
- Sal pagal skonį
- pipirai pagal skonį
paruošimo režimas:
1 žingsnis: aštuonkojų valymas
Prieš pradėdami virti aštuonkojus, svarbu tinkamai jį išvalyti. Nuimkite galvą ir vidaus organus ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Tada nuimkite ploną odą, kuri uždengia aštuonkoją ir vėl nuplaukite.
2 veiksmas: virimo
Didelėje keptuvėje uždėkite pakankamai vandens, kad uždengtumėte aštuonkojus. Įpilkite pjaustyto svogūno, česnako skiltelės, citrinos sultys, druska ir pipirai pagal skonį. Užvirkite.
Kai vanduo verda, į keptuvę panardinkite aštuonkoją ir virkite maždaug 40 minučių arba kol minkšta. Svarbu ilgai nevirti, nes aštuonkojai gali būti guminiai.
3 žingsnis: galutinis paruošimas
Nuimkite aštuonkojį iš keptuvės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada supjaustykite čiuptuvus į norimus dydžio gabalus.
Kelias minutes iš kiekvienos pusės įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir paruduokite aštuonkojų čiuptuvus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
4 žingsnis: Tarnaukite
Aš aštuonkojų čiuptuvus perkelkite į servarinę lėkštę ir lašinkite lašeliu alyvuogių aliejaus. Galite lydėti pasirinktą padažą ir papuošti petražolėmis ar kalendros lapais.
Dabar esate pasirengęs mėgautis skaniu aštuonkojų čiuptuvu, pagamintu patys! Mėgaukitės šiuo delikatesu ir nustebinkite savo svečius savo kulinariniu talentu.
Tikimės, kad jums patiko šis receptas. Išbandykite ir pasidalykite savo patirtimi su mumis komentaruose!