Kaip pasigaminti karamelės kaštoną
Karameliniai kaštainiai yra skanus užkandis ar desertas bet kuriai progai. Savo saldintame traškumu ir skoniu jie yra nenugalimi. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip namie padaryti karamelės riešutą. Nagi!
ingredientai:
- 500 g riešutų (gali būti Brazilijos riešutai, anakardžiai, migdolai ir kt.)
- 1 puodelis cukraus
- 1/2 puodelio vandens
- 1 šaukštas sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės esmė (neprivaloma)
- žiupsnelis druskos
paruošimo režimas:
- Keptuvėje sumaišykite cukrų, vandenį ir sviestą.
- Atneškite į vidutinę ugnį ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
- Įpilkite riešutų ir gerai išmaišykite, kad jie būtų visiškai įsitraukę į sirupą.
- Maišykite maždaug 10 minučių, kol sirupas pradės karamelizuotis, o riešutai yra aukso rudos spalvos.
- Išjunkite šilumą ir įpilkite vanilės esmės ir druskos, greitai maišydami.
- Perkelkite karamelinius kaštonus į kepimo skardą, išklotą sviesto popieriumi, ir paskirstykite juos atvėsti.
- Prieš tarnaudami leisk visiškai atvėsti.
- https://www.receitas.com/castanha-caramelado
- https://www.tudogososa.com.br/receita/ 1574-Castanha-Caramelado.html
- Kaip pasigaminti karamelos anakardžius
- Caramelly Brazilijos riešutų receptas
- Caramented Kaštainiai: patarimai ir triukai
Dabar, kai žinote, kaip pasigaminti karamelės riešutus, pasinaudokite proga išbandyti šį malonumą namuose. Jie puikiai tinka tarnauti kaip užkandis vakarėliuose, lydi ledus ar net suteikti kažkam ypatingą. Geras apetitas!
Nuorodos:
vaizdas:
Taip pat žiūrėkite: