Kaip pasigaminti kavos audinio filtre

Kaip pasigaminti kavos audinio filtre

Jei esate kavos mėgėjas, tikriausiai patyrėte įvairių paruošimo būdų, kad gautumėte tobulą gėrimą. Vienas tradiciškiausių ir vertinamų metodų yra kava, įtempta audinio kiaurasamtyje. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio pasigaminti skanios kavos naudodami šį klasikinį metodą.

1 žingsnis: kavos pasirinkimas

Pirmasis žingsnis norint gaminti gerą įtemptą kavą audinio filtrui yra pasirinkti kokybišką kavą. Pasirinkite šviežius grūdus ir, pageidautina tuo metu. Teikite pirmenybę vieno šaltinio kavinėms ar specialiems mišiniams, kuriuose yra sudėtingesnių skonių ir intensyvių aromatų.

2 žingsnis: audinio filtro paruošimas

Prieš pradėdami ruošti kavą, svarbu teisingai paruošti audinio filtrą. Nuplaukite jį karštu vandeniu, kad pašalintumėte bet kokius likučius ir keletą minučių pamirkytumėte į filtruotą vandenį. Šis procesas padeda pašalinti naujo audinio skonį, taip pat padeda išvengti kavos negauti nemalonaus skonio.

3 žingsnis: grūdų šlifavimas

Kavos grūdų šlifavimas yra lemiamas įtempto kavos filtro sėkmės veiksnys. Šlifavimas neturėtų būti vidutinis, nei labai plonas, nei per tirštas. Labai plonas šlifavimas gali kliudyti kiaurasamtis, o labai storas šlifavimas gali sukelti silpną ir skonio kavą. Sureguliuokite šlifavimą pagal norimą ištraukimo laiką.

4 žingsnis: kavos paruošimas

Dabar atėjo laikas paruošti kavą. Uždėkite audinio filtrą ant stiklainio ar arbatinuko ir įpilkite norimo maltos kavos kiekio. Rekomenduojama dalis yra nuo 10 iki 15 gramų kavos kiekvienam 200 ml vandens. Padarykite nedidelę skylę kavos centre, kad palengvintumėte vandens praėjimą.

Įkaitinkite vandenį, kol jis pasieks idealią temperatūrą, kuri yra nuo 90 ° C iki 96 ° C Lėtai ir vienodai supilkite karštą vandenį ant kavos, padarydami žiedinius judesius. Būtinai sušlapinkite visą kavą, užtikrindami vienalytį ištraukimą.

5 žingsnis: Ištraukimo laikas

Kavos išgavimo laikas audinio filtre gali skirtis atsižvelgiant į jo asmeninį skonį. Vidutiniškai idealus laikas yra nuo 3 iki 4 minučių. Jei norite stipresnės kavos, padidinkite gavybos laiką. Jei jums labiau patinka minkštesnė kavos, sumažinkite laiką.

6 žingsnis: Kavos patiekimas

Po norimo ištraukimo laiko atsargiai išimkite audinio filtrą, neleisdami kavos purslų. Iškart patiekite kavą į pašildytus puodelius, mėgaudamiesi šio ypatingo gėrimo aromato ir skoniu.

Dabar, kai žinote, kaip gaminti kavą audinio filtrui, išbandykite šį tradicinį metodą ir mėgaukitės skonio ir kvapo kavos puodeliu. Nepamirškite visada vartoti kokybiškos kavos ir sekti rekomenduojamas proporcijas ir ištraukimo laiką, kad gautumėte geriausią rezultatą.

Scroll to Top