Contents
Kaip atkurti bulves nudžiūvusios
Kas niekada nebuvo nusivylęs atidarius traškučių pakuotę ir surasti nudžiūvimą, nuobodžią bulvių? Tai gali nutikti dėl įvairių priežasčių, tokių kaip netinkamas laikymas ar oro poveikis ilgą laiką. Tačiau nesijaudinkite, yra keletas paprastų patarimų, kurie gali padėti atgauti jūsų traškučių traškumą. Patikrinkite!
1. Pakartotinai pašildykite orkaitėje
Vienas veiksmingiausių būdų atkurti traškią nudžiūvusių traškučių tekstūrą yra pakartotinai pašildyti juos orkaitėje. Įkaitinkite krosnį 180 ° C temperatūroje ir ištepkite bulves į kepimo indą. Leiskite jiems kepti maždaug 5–10 minučių, kol jie vėl bus traškūs. Stebėkite, kad jų nesudegintumėte.
2. Naudokite mikrobangų krosnelę
Jei skubate, galite naudoti mikrobangų krosnelę, kad atkurtumėte traškučių traškumą. Padėkite juos ant lėkštės ir įkaitinkite maždaug 30 sekundžių iki 1 minutės, turėdami didelę galią. Laikas gali skirtis atsižvelgiant į bulvių kiekį ir jūsų mikrobangų krosnelės galią, todėl atminkite, kad neleisite jiems eiti iš taško.
3. Vėl kepkite
Šis patarimas yra šiek tiek sunkesnis, tačiau tai gali būti pasirinkimas tiems, kurie tikrai nori atkurti traškučių traškumą. Keptuvėje pakelkite aliejų ir keletą minučių pakepkite bulves, kol jos bus auksinės ir traškios. Prieš patiekdami nepamirškite nusausinti aliejaus ant popierinių rankšluosčių.
4. Teisingai saugokite
Prevencija visada yra geresnė nei priemonė, todėl svarbu tinkamai laikyti traškučius, kad jie neleistų vytuoti. Atidarę pakuotę, bulves perkelkite į hermetišką indą arba sandariai uždarą plastikinį maišelį. Venkite jų ilgą laiką palikti juos orą, nes tai pagreitina nudžiūvusiųjų procesą.
5. Padarykite naują receptą
Jei visi bandymai atgauti nudžiūvusius žetonus žlunga, nevilkite! Bulves galite mėgautis kitu būdu, kaip ir naujame recepte. O kaip paversti juos skaniu bulvių ar gratino tyrėmis? Taigi, jūs vengiate atliekų ir netgi sukuriate skanų patiekalą.
Atgaunantys nudžiūvę traškučiai gali būti iššūkis, tačiau naudodamiesi šiais patarimais turite didelę galimybę sugrąžinti prarastą traškumą. Nepamirškite visada tinkamai laikyti ir mėgautis bulvėmis kitais būdais, jei negalite jų susigrąžinti. Geras apetitas!