Kaip sužinoti, ar malta jautiena virta
Kalbant apie jautienos gaminimą, būtina užtikrinti, kad ji būtų visiškai paruošta, kad būtų išvengta pavojaus sveikatai. Galų gale, žalios maltos jautienos gali būti kenksmingų bakterijų, tokių kaip E. coli.
temperatūros testas
Patikimas būdas patikrinti, ar virta malta jautiena naudoja virtuvės termometrą. Įveskite termometrą į maltos jautienos centrą ir patikrinkite temperatūrą. Saugi maltos jautienos vidinė temperatūra yra 71 ° C.
tekstūra ir spalva
Be temperatūros bandymo, taip pat galite stebėti maltos jautienos tekstūrą ir spalvą, kad nustatytumėte, ar ji virta. Virta malta jautiena turėtų būti vienoda rudos spalvos ir neturi rožinių ar rausvų dalių.
Kalbant apie tekstūrą, virta malta jautiena turėtų būti tvirta liesti, tačiau vis tiek sultinga. Jei mėsa yra per minkšta arba trupinė
kiti virimo požymiai
Yra ir kitų požymių, rodančių, kad malta jautiena yra tinkamai paruošta:
- virta malta jautiena išleidžia skaidrias, ne rausvas sultis.
- Ant mėsos paviršiaus nėra kraujo ar rausvų skysčių.
- Virta malta jautiena turi malonų ir būdingą aromatą.
Išvalyti yokes, o ne rožinė
nėra kraujo ar rausvų skysčių
Malonus ir būdingas aromatas
Atminkite, kad šie patarimai taikomi jautienos jautienai. Kitoms mėsai, tokioms kaip kiauliena ar vištiena, saugi vidinė temperatūra gali skirtis. Žr. Patikimą virimo vadovą, kuriame rasite konkrečios informacijos apie kiekvienos rūšies mėsą.