Kaip išvalyti bronzos gabalus

Kaip išvalyti bronzos gabalus

bronza yra medžiaga, plačiai naudojama gaminant dekoratyvinius kūrinius, statulėles, indus ir muzikos instrumentus. Tačiau laikui bėgant šie kūriniai gali prarasti ryškumą ir kauptis purvą. Šiame straipsnyje parodysime keletą patarimų, kaip išvalyti bronzos gabalus ir vėl atrodyti naujai.

1. Pagrindinis valymas

Norint pagrindiniam bronzos gabalų valymui, jums reikės:

  • Vanduo šiltas
  • Neutralus muilas
  • minkštas šerių šepetėlis
  • minkštas audinys

Pirmiausia sumaišykite šiltą vandenį su švelniu muilu į indą. Tada panardinkite bronzos gabalą į šį tirpalą ir švelniai patrinkite minkštu šerių šepetėliu. Būtinai išvalykite visas vietas, įskaitant kampus ir reljefus. Tada gerai nuplaukite gabalą švariu vandeniu ir nusausinkite minkštu audiniu.

2. Dėmių pašalinimas

Jei bronzos gabalą sunkiau pašalinti, galite naudoti balto acto mišinį ir kviečių miltus. Padarykite aplanką su šiais ingredientais ir tepkite ant dėmių. Leiskite jam veikti kelias minutes ir švelniai įtrinkite minkštu šerių šepetėliu. Gerai nuplaukite ir nusausinkite minkštu audiniu.

3. Poliravimas

Norėdami grąžinti bronzos ryškumą, galite naudoti metalo specifinį laką arba pagaminti naminį mišinį su citrinos sultimis ir kepimo soda. Ant bronzos gabalo užtepkite polišėją arba mišinį ir įplaukite minkštu audiniu, esančiais apskritimo judesiais. Tada nuimkite perteklių švariu, sausu audiniu.

4. Apsauga

Po valymo ir poliravimo svarbu apsaugoti bronzos gabalą, kad jis vėl nuo oksidacijos. Galite naudoti karnaubos vaško arba metalinio lako sluoksnį. Užtepkite ploną sluoksnį su minkštu audiniu ir leiskite jam visiškai išdžiūti.

Dabar, kai žinote, kaip išvalyti bronzos gabalus, galite išlaikyti savo gabalus visada gražius ir gerai išsaugotus. Nepamirškite reguliariai valyti ir venkite naudoti abrazyvinius produktus, kurie gali sugadinti medžiagą.

Tikimės, kad šie patarimai buvo naudingi. Jei turite klausimų ar pasiūlymų, palikite komentaruose žemiau.

Scroll to Top