Kaip dažyti sieną jau dažytą

Kaip dažyti sieną, jau nudažytą

Dažytos sienos dažymas gali būti sudėtinga užduotis, tačiau tinkamoms technikoms ir tinkamoms medžiagoms galima gauti patenkinamą rezultatą. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip dažyti sieną, kuri buvo nudažyta anksčiau.

1 žingsnis: paruošimas

Pirmasis žingsnis yra paruošti sieną, kad gautumėte naują paveikslą. Pradėkite nuo bet kokio tipo nešvarumų, dulkių ar dėmių, kurios gali būti. Norėdami išvalyti paviršių, naudokite vandens tirpalą ir neutralų ploviklį. Tada lengvai nušlifuokite sieną, kad pašalintumėte bet kokį netobulumą ir užtikrintumėte geresnį dažų sukibimą.

2 veiksmas: apsauga

Prieš pradėdami dažyti, apsaugokite baldus, grindis ir daiktus šalia sienos su brangiais ar plastikais. Naudokite „Crepe“ juostą, kad būtų galima atskirti vietas, kurios nebus dažytos, pavyzdžiui, grindjuostės, durys ir langai.

3 žingsnis: pradmenis

Po paruošimo ir apsaugos rekomenduojama ant sienos tepti grunto sluoksnį. Gruntas padeda užklijuoti paviršių, standartizuoti rašalo absorbciją ir užtikrinti geresnį sukibimą. Pasirinkite tinkamą sienos tipo gruntą ir vykdykite gamintojo instrukcijas programai.

4 žingsnis: tapyba

Tinkamai paruošta siena ir sausas gruntas, laikas pradėti dažyti. Pasirinkite pasirinktus dažus ir naudokite dažų ritinį, kad uždengtumėte didžiąją sienos dalį. Pradėkite nuo kraštų ir kampų, naudodami šepetį, kad užtikrintumėte tikslesnę apdailą. Tada naudokite ritinį, kad nudažytumėte likusią sieną, vertikaliais ar horizontaliais judesiais pagal norimą efektą.

5 žingsnis: apdaila

Po pirmojo rašalo sluoksnio palaukite gamintojo nurodyto džiovinimo laiko ir prireikus užtepkite antrą sluoksnį. Prieš pašalindami apsaugą ir valydami plotą, rašalas yra visiškai sausas. Padarykite reikiamus prisilietimus ir įsitikinkite, kad apdaila yra vienoda.

Dabar, kai žinote, kaip nudažyti dažytą sieną, įdėkite šiuos patarimus praktiškai ir paverskite savo namų aplinkos išvaizdą. Nepamirškite pasirinkti kokybiškų medžiagų ir vykdykite gamintojo instrukcijas, kad gautumėte geriausius rezultatus.

Scroll to Top