Kaip pasodinti sėklą

Pomidoras namuose.

Kaip pasodinti pomidorų sėklą namuose

Pomidorų sėklų sodinimas namuose gali būti naudinga ir ekonominė veikla. Be to, auginant savo pomidorus galite valdyti augimo procesą ir užtikrinti vaisių kokybę. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip pasodinti pomidorų sėklas namuose.

1 žingsnis: sėklos pasirinkimas

Pirmasis žingsnis sodinant pomidorų sėklas namuose yra pasirinkti tinkamas sėklas. Yra įvairių veislių pomidorų, tokių kaip vyšniniai pomidorai, itališki pomidorai ir jautienos skydų pomidorai. Ieškokite kiekvienos veislės savybių ir pasirinkite tą, kuri geriausiai atitinka jūsų poreikius ir turimą erdvę.

2 žingsnis: Dirvožemio paruošimas

Pasirinkus sėklas, svarbu paruošti dirvožemį sodinimui. Pomidorai teikia pirmenybę dirvožemiui, kuriame gausu ekologiškų ir gerai nustumtų. Būtinai pašalinkite bet kokią piktžolę ir įpilkite organinio junginio į žemę, kad jį praturtintumėte.

3 žingsnis: sėklų sodinimas

Pasodinti pomidorų sėklas, padarykite mažas skylutes žemėje, maždaug 1 cm gylyje. Įdėkite sėklą ant kiekvienos skylės ir uždenkite žeme. Tarp sėklų būtinai palikite pakankamai vietos, kad augalai galėtų tinkamai augti.

4 žingsnis: laistymas ir priežiūra

Pasodinus sklandžiai ir nuolat lašinkite pomidorų sėklas. Venkite dirvožemio mirkymo, nes tai gali pakenkti augalų vystymuisi. Laikykite dirvožemį drėgną, bet ne mirkykite. Be to, būtinai teikite augalų atramą, kai jie auga, naudodamiesi polių ar pomidorų narvais.

5 žingsnis: pomidorų derlius

Pomidorų derlius paprastai būna praėjus 60–80 dienų po augalų sodinimo. Stebėkite vaisių spalvą ir įsitikinkite, kad prieš derlių jie yra subrendę. Pomidorai turi būti tvirti ir ryškios spalvos. Atidžiai mušdami juos nepažeidžiant augalų.

Dabar, kai žinote, kaip pasodinti pomidorų sėklą namuose, esate pasirengęs pradėti savo auginimą. Nepamirškite laikytis priežiūros gairių ir pateikti idealias sveiko augalų augimo sąlygas. Per trumpą laiką galite mėgautis šviežiais ir skaniais pomidorais, surinktais tiesiai iš savo sodo.

Scroll to Top