Kaip paruošti saldžias bulves gastritui

Kaip paruošti saldžias bulves gastritui

Gastritas yra būklė, sukelianti skrandžio dangos uždegimą, todėl atsiranda tokie simptomai kaip pilvo skausmas, rėmuo ir nevirškinimas. Žmonėms, kenčiantiems nuo gastrito, svarbu laikytis tinkamos dietos, padedančios palengvinti simptomus ir skatinti gydymą. Saldžiosios bulvės yra maistas, kurį galima įtraukti į šią dietą tol, kol ji tinkamai paruošiama.

saldžiųjų bulvių pranašumai gastritui

saldžiosios bulvės yra puikus sudėtingų angliavandenių, skaidulų ir vitaminų šaltinis, todėl tai yra sveika galimybė tiems, kuriems yra gastritas. Jis lengvai virškinamas ir nesukelia skrandžio sudirginimo, ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali padėti sumažinti gastrito sukeltą uždegimą.

Rekomenduojamos paruošimo formos

Yra keletas būdų, kaip paruošti saldžias bulves, kad jos būtų tinkamesnės tiems, kurie serga gastritu. Kai kurios parinktys apima:

  1. Virta: Paprasčiausias ir sveikiausias saldžiųjų bulvių paruošimo būdas yra virti vandenyje ar garuose. Venkite pridėti stiprių prieskonių ar riebalų, nes jie gali sudirginti skrandį.
  2. tyrė: dar viena galimybė yra pagaminti saldžiųjų bulvių tyrę, naudojant tik šiek tiek vandens ir druskos. Venkite įpilti pieno ar sviesto, nes jie gali sukelti diskomfortą.
  3. Kepta: jei jums labiau patinka intensyvesnis skonis, galite kepti saldžią bulvę orkaitėje. Supjaustykite jį griežinėliais ar kubeliais, pagardinkite minkštomis žolelėmis ir lašeliu alyvuogių aliejaus ir kepkite iki minkštos.
  4. Atminkite, kad prieš ruošdamiesi visada nulupkite saldžias bulves, nes apvalkalą gali būti sunku suvirškinti ir sukelti diskomfortą.

    kiti patarimai tiems, kuriems yra gastritas

    Be saldžiųjų bulvių į jūsų racioną, yra ir kitų patarimų, kurie gali padėti sumažinti gastrito simptomus:

    • Venkite rūgščių maisto produktų, tokių kaip pomidorai ir citrusiniai vaisiai.
    • Sumažinkite keptų ir riebių maisto produktų vartojimą.
    • Venkite alkoholinių gėrimų ir kofeino.
    • Visą dieną valgykite mažesnius ir dažnesnius patiekalus.
    • Venkite gulėti iškart po valgio.

    Svarbu atsiminti, kad kiekvienas asmuo gali skirtingai toleruoti tam tikrus maisto produktus, todėl būtina stebėti, kaip jų kūnas reaguoja į kiekvieną maistą ir pakoreguoja savo racioną pagal.

    Konsultuoti gydytoją ar dietologą, kurio specializacija yra gastritas

    Tikimės, kad šie patarimai jums buvo naudingi. Pasirūpinkite savo dieta ir sveikata!

Scroll to Top