Kaip sužinoti, kurį skyrių balsuoju

Kaip sužinoti, už kurį skyrių balsuoju?

Jei ruošiatės kitiems rinkimams ir norite sužinoti, kuriame rinkimų skyriuje turėtumėte balsuoti, šis straipsnis skirtas jums. Balsavimas yra pilietinė teisė ir pareiga, todėl svarbu būti gerai informuotam apie rinkimų procesą.

1 žingsnis: žr. TSE

Pirmasis žingsnis norint sužinoti, su kuriuo rinkimų skyriuje turėtumėte balsuoti, yra pasikonsultuoti su aukštesniuoju rinkimų teismu (TSE). TSE yra įstaiga, atsakinga už rinkimų organizavimą Brazilijoje ir siūlo keletą internetinių priemonių, skirtų padėti rinkėjams.

Viena iš variantų yra pasiekti oficialią TSE svetainę ir ieškoti skyriaus „rinkėjų pavadinimas“. Šiame skyriuje rasite lauką, kuriame galėsite įterpti savo rinkėjo pavadinimo numerį. Tinkamai užpildykite ir spustelėkite „Žiūrėti“.

2 veiksmas: patikrinkite informaciją

Pasikonsultavusi

Ši informacija yra būtina jums žinoti, kur dalyvauti rinkimų dieną. Užsirašykite zonos numerį ir rinkimų skyriaus numerį, nes jums reikės pristatyti juos balsavimo vietoje.

3 žingsnis: patvirtinkite balsavimo vietą

Be žinojimo, su kuria rinkimų skyriumi turėtumėte balsuoti, svarbu patvirtinti balsavimo vietą. TSE taip pat pateikia šią informaciją savo oficialioje svetainėje.

Priimkite skyrių „Balsavimo vieta“ TSE svetainėje ir teisingai užpildykite savo rinkėjų registracijos numerį. Spustelėkite „Žiūrėti“, o sistema parodys visą balsavimo vietos adresą, įskaitant mokyklos ar kitos įstaigos pavadinimą, kuriame bus balsuojama.

  1. Užrašykite visą balsavimo svetainės adresą;
  2. Patikrinkite, ar yra kokių nors konkrečių patarimų, tokių kaip įėjimas per šoninę gatvę ar prieigą prie tam tikrų vartų;
  3. Peržiūrėkite rinkimų skyriaus darbo valandas, kurios paprastai būna nuo 8 iki 17 val.;
  4. Žinokite apie galimus balsavimo vietos pokyčius, kurie gali įvykti kai kuriose išskirtinėse situacijose.
  5. Atminkite, kad svarbu iš anksto dalyvauti balsavimo vietoje, kad būtų išvengta eilių ir užtikrintų, kad galėtumėte pasinaudoti savo teise balsuoti.




    žingsnis
    Aprašymas




    1

    Žr. TSE


    2

    patikrinkite informaciją


    3

    Patvirtinkite balsavimo vietą


    Dabar, kai žinote, kaip išsiaiškinti, su kuriuo rinkimų skyriuje turėtumėte balsuoti, būtinai pasinaudokite savo pilietybės teise. Dalyvavimas rinkimuose yra labai svarbus kuriant teisingesnę ir demokratiškesnę visuomenę.

    spustelėkite čia Norėdami pasiekti oficialią TSE svetainę ir gauti daugiau informacijos apie rinkimų procesą.

    NUORODOS:

    1. Aukštesnysis rinkimų teismas (TSE)