Kaip sužinoti, ar kraujo kiekis yra mažas

Kaip sužinoti, ar imunitetas yra mažas kraujo kiekyje

Imunitetas yra sudėtinga ir pagrindinė mūsų kūno sveikatos sistema. Jis yra atsakingas už kūno apsaugą nuo infekcijų ir ligų, kovojant su tokiais įsibrovinančiais agentais kaip virusai, bakterijos ir grybeliai. Kai imunitetas yra žemas, kūnas yra labiau linkęs į ligą ir pasveikti gali užtrukti daugiau laiko.

Kas yra kraujo skaičius?

Kraujo tyrimas yra kraujo tyrimas, įvertinantis kraujo ląsteles, tokias kaip raudonieji kraujo kūneliai, balti kraujo kūneliai ir trombocitai. Jis naudojamas diagnozuoti įvairias sveikatos būkles, įskaitant žemą imunitetą.

Kaip nustatyti mažą kraujo imunitetą?

Norint nustatyti, ar imunitetas yra mažas kraujo kiekyje, būtina išanalizuoti kai kuriuos specifinius parametrus. Pagrindiniai yra:

  1. leukocitų skaičius: leukocitai, dar žinomi kaip balti kraujo kūneliai, yra atsakingi už kūno gynimą. Jei skaičius mažesnis nei normalus, tai gali reikšti pažeistą imunitetą.
  2. Limfocitų skaičius: limfocitai yra baltųjų kraujo ląstelių rūšis, vaidinanti svarbų vaidmenį imuniniame atsake. Jei skaičius yra mažas, tai gali reikšti prastą imunitetą.
  3. Neutrofilų indeksas: Neutrofilai yra dar vienas baltųjų kraujo ląstelių tipas, kuris vaidina lemiamą vaidmenį imuniniame atsake. Jei indeksas yra mažesnis nei normalus, jis gali reikšti pažeistą imunitetą.
  4. Be šių parametrų, kraujo kiekis taip pat gali parodyti kitus pokyčius, kurie gali būti susiję su mažu imuniteto, pavyzdžiui, anemija, trombociapenija ir eritrocitų nusodinimo greičio pokyčiai.

    Kada ieškoti gydytojo?

    Jei įtariate, kad jūsų imunitetas yra žemas, svarbu tinkamai įvertinti medicininę pagalbą. Gydytojas išanalizuos kraujo tyrimo rezultatus kartu su kitais pateiktais tyrimais ir simptomais, kad būtų tiksli diagnozė.

    Svarbu pažymėti, kad tik kraujo kiekio nepakanka diagnozuoti žemą imunitetą. Gali prireikti kitų papildomų tyrimų, tokių kaip imunoglobulino dozė, imuninės funkcijos testas ir išsamus klinikinis įvertinimas.

    Todėl, jei įtariate, kad jūsų imunitetas yra mažas, būtinai ieškokite gydytojo, kad būtų galima atlikti išsamų įvertinimą ir tikslią diagnozę.

    Nuorodos:

    1. https://www.minhavida.com.br/saude/temas/hemogram < /A>
    2. https://www.tuasaude.com/hemogram-completo/